Μάσκα σε πτήσεις και κρουαζιέρες

Η επιστημονική επιτροπή θα το επανεξετάσει πριν από τα τέλη Μαΐου 

aerodromio Medium

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της μάσκας έως το τέλος του Μαΐου και στα αεροπλάνα, δεδομένου το μέτρο είναι κάτι που αφορά σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Η επιστημονική επιτροπή τότε αναμένεται να έχει επανεξετάσει το θέμα σε ότι αφορά τις αεροπορικές μεταφορές, σε συνέχεια και της σύστασης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων. 

Ειδικότερα, ECDC και EASA έδωσαν το «πράσινο φως» για άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας τόσο εντός των αεροδρομίων, όσο και κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Την ίδια στιγμή ωστόσο επισημαίνουν σε σχετική κοινή τους ανακοίνωση, πως η μάσκα εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες προφυλάξεις για τη μετάδοσης της λοίμωξης Covid-19, ακόμα περισσότερο δε για τα άτομα με ευάλωτη υγεία. Πρόκειται έτσι για σύσταση, που δεν είναι δεσμευτική για τις χώρες, με την κάθε μία να μπορεί να αποφασίσει αν θα διατηρήσει την ισχύ του μέτρου.

Ενδεικτικά πάντως, η Ισπανία υιοθέτησε από τη Δευτέρα 16/5 την άρση του μέτρου.

«Ενώ οι κίνδυνοι παραμένουν, έχουμε δει ότι οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις και τα εμβόλια επέτρεψαν στη ζωή μας να αρχίσει να επιστρέφει στο φυσιολογικό», δήλωσε συγκεκριμένα η διευθύντρια του ECDC, Andrea Ammon.

Πηγή: ertnews

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…