Newsroom

Newsroom

Μας πήραν χαμπάρι στη Eurovision: Μας ρώτησαν αν «αντέχουμε» να φιλοξενήσουμε τον διαγωνισμό

Η EBU ζήτησε από την την ελληνική αποστολή της Eurovision να απαντήσει στο αν θα ήταν θετική να διοργανώσει τον διαγωνισμό του 2023 - Ποια η απάντηση της ΕΡΤ.

eurovision greece

Δεδομένου ότι η συμμετοχή της Ελλάδας συγκαταλέγεται στα φετινά φαβορί για τη νίκη (6η θέση στα στοιχήματα) οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) να μας ρωτήσει εάν είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε τον διαγωνισμό την ερχόμενη χρονιά.

Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση της Ελλάδας στον προημιτελικό, αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να είναι η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού.

Δεδομένου ότι ακόμα και οι στοιχηματικές την συγκαταλέγουν στην έκτη θέση, πολλοί είναι εκείνοι που δεν αποκλείουν η Ελλάδα να κερδίσει τον διαγωνισμό. 

Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) μας ρώτησε εάν είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε τον διαγωνισμό την ερχόμενη χρονιά.

Όπως μεταδόθηκε το πρωί της Τετάρτης (11/05) στην εκπομπή «Super Κατερίνα», η EBU απευθύνθηκε στην ΕΡΤ, ρωτώντας αν είναι σε θέση να διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό στην Ελλάδα, σε περίπτωση νίκης της χώρας μας.

Ακόμα, στην εκπομπή αναφέρθηκε πως ανάλογη ερώτηση είχε τεθεί στην ελληνική αποστολή και το 2008, όταν εκπρόσωπος της χώρας ήταν η Καλομοίρα, αλλά η απάντηση τότε δεν ήταν θετική.

Ωστόσο, φέτος η ΕΡΤ φαίνεται πως απάντησε «ναι», ενώ λέγεται πως προκρίνεται η επιλογή της Αθήνας ως τόπος διεξαγωγής της Eurovision 2023, σε περίπτωση νίκης της Ελλάδας.

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…