Newsroom

Newsroom

«Μας χτυπούσαν ανελέητα με τις ασπίδες και τα γκλοπ» – Συγκλονιστική καταγγελία για την αστυνομική βία στο Στρέφη

«Εγώ φωνάζω να με αφήσουν γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη το κάνουν»

Καταγραφή 1

Για απόλυτα απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και για πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας κατά κατοίκων που επιχείρησαν το βράδυ της Τρίτης να παίξουν στο γηπεδάκι μπάσκετ που υπάρχει στο λόφο Στρέφη στα Εξάρχεια, κάνει λόγο στην καταγγελία της στο avgi.gr και στον δημοσιογράφο της «Αυγής» Κώστα Παπαντωνίου η κοπέλα που χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς και στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ακούγεται να ζητάει βοήθεια.

Όπως καταγγέλλει, αστυνομικοί της ομάδας ΥΜΕΤ, άρχισαν να την χτυπούν με τις ασπίδες τους όταν επιχείρησε να μπει στο γήπεδο μπάσκετ. Τότε προσπάθησε να παρέμβει ο πατέρας που βρισκόταν με τα δυο παιδιά του μέσα στο γηπεδάκι:«μπήκε μπροστά για να με προστατέψει κι άρχισαν να τον χτυπάνε ανελέητα σίγουρα δέκα αστυνομικοί των ΥΜΕΤ. Όπως φαίνεται και στο βίντεο μας ψεκάζουν, εγώ υποχωρώ κι ένας αστυνομικός με κυνηγάει και συνεχίζει και με χτυπάει με το γκλοπ κι έχω δύο τραύματα αυτή τη στιγμή, στα πλευρά και στο χέρι», κατήγγειλε στο avgi.gr η κοπέλα.

 

Αναλυτικά η καταγγελία για τη νέα επιχείρηση αστυνομικής βίας στον λόφο του Στρέφη

«Εγώ βρέθηκα στον λόφο Στρέφη στο μπασκετάκι για να πάω να παίξω μπάσκετ όπως μία κανονική ημέρα. Για όσους δεν γνωρίζουν ο λόφος του Στρέφη έχει καταληφθεί από χτες (3/10) από πάρα πολλές αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν τα έργα της ανάπλασης από τον Δήμο Αθηναίων και την ιδιωτική εταιρεία Prodea.

Και από χτες υπάρχει ένα κλίμα τρομοκρατίας σε οποιονδήποτε ανεβαίνει στον λόφο, είτε είναι οικογένεια, είτε είναι παιδιά, είτε είναι άνθρωποι με σκυλιά. Εγώ με την παρέα μου, στην προσπάθειά μου να μπω στο γήπεδο μπάσκετ, όπου ήδη υπήρχαν άνθρωποι κι έπαιζαν μέσα, εμποδίστηκα από την ομάδα της ΥΜΕΤ.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έχει δημοσιευτεί εγώ φωνάζω να με αφήσουν γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη το κάνουν, έτσι κι αλλιώς η συμφωνία του Δήμου Αθηναίων με το Δασαρχείο ακριβώς στην παράγραφο 2 λέει ότι καμία κοινωνική δραστηριότητα δεν πρέπει να σταματήσει ενώ υπάρχουν τα έργα. Επίσης το εργοτάξιο είναι πολύ μακριά από το γήπεδο μπάσκετ, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για κανέναν, διότι αυτό επικαλούνταν ότι κινδυνεύουμε από το εργοτάξιο, αυτό δεν ισχύει.

Εκείνη τη στιγμή εγώ πήγα πιο κει να μπω από μία άλλη είσοδο, εκεί πέρα με κυνήγησαν κάπως κι άρχισαν να με χτυπάνε με τις ασπίδες για να μ’ εμποδίσουν να μπω μέσα. Εκεί παρενέβη ο πατέρας των δύο παιδιών όπου έπαιζε ήδη μέσα, μπήκε μπροστά για να με προστατέψει κι άρχισαν να τον χτυπάνε ανελέητα σίγουρα δέκα αστυνομικοί των ΥΜΕΤ. Όπως φαίνεται και στο βίντεο μας ψεκάζουν, εγώ υποχωρώ κι ένας αστυνομικός με κυνηγάει και συνεχίζει και με χτυπάει με το γκλοπ κι έχω δύο τραύματα αυτή τη στιγμή, στα πλευρά και στο χέρι.

Ο κύριος αυτός, ο πατέρας, αυτή τη στιγμή είναι στη ΓΑΔΑ (σ.σ θα παραμείνει εκεί όλο το βράδυ), έχει χτυπηθεί σίγουρα πάρα πολύ κι απ’ τα βίντεο φαίνεται ότι δεν σταματάνε να τον χτυπάνε, για πάρα πολλή ώρα, μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών του τα οποία ήταν μπροστά σε όλο αυτό το σκηνικό. Είχε βγει και κόσμος στα μπαλκόνια που φώναζε.

Υπάρχει μια κατάσταση τρομοκρατίας στον λόφο αυτές τις δύο μέρες, αυτό είναι απαράδεκτο, είναι ανεπίτρεπτο, δεν μπορεί οι δημόσιοι ελεύθεροι χώροι που κάθε μέρα σφύζουν από ζωή, ξαφνικά να υπάρχει ένας στρατός κατοχής που να ελέγχει ποιος μπαίνει, ποιος βγαίνει.

Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Και προφανώς όλο αυτό έχει πολιτική σκοπιμότητα. Σήμερα είχε και το δημοτικό συμβούλιο που εκεί ο Μπακογιάννης έλεγε ότι είναι ενάντια της βίας, μπορεί να δει σήμερα πώς συμπεριφέρθηκαν με τεράστια βία οι αστυνομικοί πάνω στον λόφο Στρέφη κι όλα αυτά για να προστατέψουν κάποια έργα και κάποια συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών και του δήμου, έργα τα οποία δεν θέλει η γειτονιά. Η γειτονιά είναι αντίθετη σε αυτά τα έργα και το δηλώνει με όλους τους τρόπους. Ο λόφος θα μείνει ελεύθερος».

Πηγή: avgi.gr

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

Αναστασοπούλου

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

«Να πούμε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δέχονται ασύλληπτη επίθεση από τους λεγόμενους "κομματικούς στρατούς"…

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Καιρός

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση - Έρχονται καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι