Newsroom

Newsroom

Μας αλλάζει τα φώτα η ΔΕΗ

Αυξήσεις φωτιά που φτάνουν έως και 12,1% στα τιμολόγια ανακοίνωσε η ΔΕΗ, με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση όμως να πέφτει πάνω…

dei

Αυξήσεις φωτιά που φτάνουν έως και 12,1% στα τιμολόγια ανακοίνωσε η ΔΕΗ, με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση όμως να πέφτει πάνω στα μεσαία νοικοκυριά. Η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων στη χαμηλή τάση ανήλθε σε 9,2%, ενώ αμετάβλητο παραμένει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπως επίσης και τα τιμολόγια των πολυτέκνων. Για τους οικιακούς πελάτες οι αυξήσεις κλιμακώνονται από 9,0% έως και 12,1%, με τους λογαριασμούς για καταναλώσεις άνω των 3.000 kWh να διαμορφώνονται κατά 54% υψηλότερα έναντι των οικιακών με τις χαμηλότερες καταναλώσεις ρεύματος.

Ειδικότερα η επιχείρηση επισημαίνει επίσης προς τους πελάτες ότι:

– Οι σχετικές αναπροσαρμογές των τιμολογίων έγιναν λαμβάνοντας υπόψη:

• αφενός μεν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο οι οικιακοί καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις,

• αφετέρου δε τις σημαντικές αυξημένες δαπάνες της ΔΕΗ για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο και αγορές ηλεκτρικής ενέργειας. Οι σχετικές δαπάνες της ΔΕΗ ήσαν οι μεγαλύτερες όλων των προηγουμένων ετών – με εξαίρεση το 2008 που σημαδεύτηκε από τη διεθνή ενεργειακή κρίση – ενώ κατά την τρέχουσα χρήση μειώθηκε σημαντικά η παραγωγή από υδροηλεκτρικούς Σταθμούς, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων.

– Από τη μεσοσταθμική αύξηση των λογαριασμών των πελατών Χαμηλής Τάσης κατά 9,2% μόνο το 1,1% αναπληρώνει μέρος της αύξησης των κοστολογικών δαπανών της ΔΕΗ, για τη μεταβολή του κόστους ενέργειας. Το υπόλοιπο 8,1% αφορά σε αυξήσεις του κόστους για:
• Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας – λόγω Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, επιβολής ΕΦΚ στο μαζούτ και στο ντίζελ και αύξησης των διεθνών τιμών υγρών καυσίμων κλπ 3,5%,
• ΕΦΚ στο φυσικό αέριο 2,6%,
• μεταβολή του τέλους λιγνίτη 0,9% και
• ΦΠΑ 1,1%

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…