Newsroom

Newsroom

Το μαρτύριο του… χειρόφρενου

Μέχρι και την Παρασκευή θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Πονοκέφαλος στο υπουργείο Υποδομών από την οικονομική αιμορραγία που κυμαίνεται…

Μέχρι και την Παρασκευή θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Πονοκέφαλος στο υπουργείο Υποδομών από την οικονομική αιμορραγία που κυμαίνεται από 100.000 μέχρι και 500.000 ευρώ για κάθε τετράωρη στάση.
Συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα ο Γολγοθάς των επιβατών, καθώς οι εργαζόμενοι επιμένουν στη γραμμή των κινητοποιήσεων πραγματοποιώντας καθημερινά στάσεις εργασίας.

Ετσι, σήμερα τη σκυτάλη από τους οδηγούς λεωφορείων που τράβηξαν χθες χειρόφρενο για πέντε ώρες και αποφάσισαν νέες κινητοποιήσεις για τις επόμενες ημέρες, παίρνουν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ.
Σήμερα ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και οι συρμοί του τραμ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι στο μετρό θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, θα περιλαμβάνουν και νέες στάσεις εργασίας.

Με στάσεις εργασίας και στα αστικά λεωφορεία θα κυλήσει και η υπόλοιπη εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στη χθεσινή γενική συνέλευση την πραγματοποίηση νέων στάσεων αύριο και την Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα.

Ακινητοποιημένα όμως θα παραμείνουν αύριο και τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση, στην οποία αναμένεται να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας για την ίδια ημέρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που υπάγονται στα όρια της γεωγραφικής του ευθύνης. Παράλληλα το ΕΚΑ συγκαλεί αύριο σύσκεψη με τα συγκοινωνιακά σωματεία, η οποία θα επαναληφθεί και την Παρασκευή.

Απώλειες
Την αντίθεσή τους με τις συνεχιζόμενες στάσεις και τις επαναλαμβανόμενες συνελεύσεις, που προκαλούν νέα διαρροή εσόδων στις συγκοινωνιακές εταιρίες που κυμαίνεται μεταξύ 100.000 και 500.000 ευρώ ανά τετράωρο στάσης ανάλογα με τα μέσα που συμμετέχουν, εκφράζουν κύκλοι του υπουργείου Υποδομών.

Στο μεταξύ συνεχίζονται και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Χθες συνδικαλιστές του ΗΣΑΠ συγκεντρώθηκαν στον σταθμό του Νέου Φαλήρου, ενώ οι οδηγοί των λεωφορείων συνέχισαν χθες στην Αργυρούπολη τις ενημερωτικές συγκεντρώσεις τους.

Συγκέντρωση ιδιοκτητών φορτηγών
Πολιορκία του υπουργείου Υποδομών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στον Χολαργό, πραγματοποίησαν χθες ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι παρέταξαν τα οχήματά τους έξω από το κτίριο. Οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον νόμο με τον οποίο απελευθερώθηκε το επάγγελμα του μεταφορέα, ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό, Δημήτρη Ρέππα, χωρίς ωστόσο να κανονιστεί κάποιο ραντεβού.

Συγκεκριμένα, χθες περίπου τριάντα φορτηγά στάθμευσαν στον προαύλιο χώρο έξω από το υπουργείο. Οι μεταφορείς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας τους, Γιώργο Τζωρτζάτο, ζητούν την αναστολή της εφαρμογής του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος του 2011, απειλώντας με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κύκλοι του υπουργείου, πάντως, απέκλειαν το ενδεχόμενο συνάντησης με τον υπουργό γι΄αυτό το θέμα, σημειώνοντας με νόημα πως «υπουργός που συζητάει τη μη εφαρμογή νόμου παύει να είναι υπουργός».

ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
http://www.ethnos.gr

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…