Μαρτυρία εγκλωβισμένου οδηγού στην Αθηνών-Κορίνθου: «Στην Μπανανία ζούμε;»

"Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο" - Πώς περιγράφει την ταλαιπωρία που υπέστη ο ίδιος και εκατοντάδες άλλοι οδηγοί

5947853

Απίστευτη ήταν η ταλαιπωρία που υπέστησαν εκατοντάδες οδηγοί χθες στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, όπου διεκόπη για ώρες η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα εξαιτίας πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο με 7 τόνους υγραερίου.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα ανέφερε ένας εκ των εγκλωβισμένων οδηγών, ο Αναστάσιος Μπασδέλης, μιλώντας στο Mega.

«Εγώ είμαι από τους τυχερούς που σε τέσσερις ώρες μπόρεσα και πήγα από τα διόδια της Κορίνθου μέχρι την Κινέτα, έκανα αναστροφή και γύρισα πίσω στην Κόρινθο. Ήμουν στο αμάξι τέσσερις ώρες ακριβώς. Μετά από τέσσερις ώρες καταφέραμε να κάνουμε αναστροφή και στο 60ό χιλιόμετρο, στις 18.30 η ώρα, άνοιξαν επιτέλους μια έξοδο από το διάζωμα για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί η εθνική οδός, με κατεύθυνση προς την Αθήνα, ενώ παράλληλα υπήρχαν και δύο περιφερειακές οδοί, δεξιά και αριστερά της εθνικής οού, οι οποίες και αυτές ήταν εγκλωβισμένες. Θεωρώ μεγάλο ατόπημα και ανευθυνότητα, όταν υπήρχε αυτό το πρόβλημα από νωρίς, να μας επιτρέψουν να μπούμε μέσα στην Ολυμπία Οδό, να εγκλωβιστούμε, με ό,τι σημαίνει αυτό», τόνισε ο οδηγός.

Ο ίδιος συνέχισε: «Στις 14.15 που μπήκαμε εμείς, μας είπαν ότι θα κάνουμε παράκαμψη από την Κινέτα και ξαφνικά φτάσαμε στην Κινέτα μετά από 4 ακριβώς ώρες. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο. Εάν συνέβαινε κάτι, σε αυτή τη βόμβα που υπάρχει στην εθνική οδό, τι θα γινόταν; Κανείς αρμόδιος. Επιτρέπεται η εθνική οδός να μην έχει εξόδους διαφυγής σε ένα τόσο μεγάλο κομμάτι; Στην Μπανανία ζούμε;».

Όπως ανέφερε ακόμα, «Δεν υπάρχει αξιολόγηση κινδύνου; Τι είναι αυτό το πράγμα, Μπανανία είναι; Είναι κράτος αυτό; Στη ζωή μου δεν το έχω βιώσει άλλη φορά αυτό το πράγμα, αίσχος».

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…