Newsroom

Newsroom

Μάρτυρας καταθέτει και επιβεβαιώνει το συμβόλαιο εκτέλεσης Βαξεβάνη: «Ο Φουρθιώτης ήθελε να τον σκοτώσει»

Μάρτυρας κλειδί επιβεβαιώνει με επίσημη κατάθεσή του στις αστυνομικές αρχές το συμβόλαιο εκτέλεσης κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη κατ’ εντολή του Μένιου Φουρθιώτη

123990176 3344247225630282 897980784340332348 n

Το συμβόλαιο εκτέλεσης κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη κατ’ εντολή του Μένιου Φουρθιώτη επιβεβαίωσε με επίσημη κατάθεσή του στις αστυνομικές αρχές μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση. Πρόκειται για κατάθεση «φωτιά» που επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στον Κώστα Βαξεβάνη. Ότι δηλαδή ο Μένιος Φουρθιώτης έψαχνε να βρει ανθρώπους στον κόσμο της νύχτας για να εκτελέσουν συμβόλαιο εκτέλεσης σε βάρος του Βαξεβάνη και ενός ακόμη προσώπου αλλά και να πυροβολήσουν το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, ώστε η ΕΛ.ΑΣ να επιστρέψει την αστυνομική φρουρά που του είχε αφαιρέσει μερικές μέρες πριν.

O «ταξιτζής» είπε στο μάρτυρα και κάτι ακόμη. Ότι «ο Φουρθιώτης του πρότεινε να βγάλει από τη μέση το Βαξεβάνη και ένα ακόμη δημοσιογράφο με αλβανικό όνομα». Ο μάρτυρας κατέθεσε στους αστυνομικούς πως είπε στον «ταξιτζή» να «μην κάνει τίποτα παράνομο γιατί θα μπλέξει». Κατά το μάρτυρα ο ταξιτζής, συμφώνησε.

Η συνάντηση με τον Βαξεβάνη παρουσία του Τριάντη

Δύο μέρες μετά τη συνάντηση, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ο μάρτυρας κανόνισε συνάντηση με το δημοσιογράφο του Documento, Βαγγέλη Τριάντη. Όπως ανέφερε, με το δημοσιογράφο και συνεργάτη του Βαξεβάνη δεν γνωρίζονταν προσωπικά αλλά από τα social media.

«..Κανόνισα τη συνάντηση καθώς ήξερα πως εκείνη την περίοδο η εφημερίδα του Βαξεβάνη αρθρογραφούσε συνεχώς σχετικά με τα πεπραγμένα του Φουρθιώτη..» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με την κατάθεσή ο ίδιος επισκέφτηκε στη συνέχεια τα γραφεία του Documento και εκμυστηρεύτηκε στους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Βαγγέλη Τριάντη ότι ο Φουρθιώτης έψαχνε πρόσωπα του υποκόσμου για να κάνουν δύο πράγματα: Να πυροβολήσουν το σπίτι του και να εκτελέσουν συμβόλαιο σε βάρος του Βαξεβάνη.

«…Ο Φουρθιώτης θα στήσει πυροβολισμούς στο σπίτι του για να λάβει εκ νέου αστυνομική προστασία και μετά θα βγάλει από τη μέση το Βαξεβάνη και έναν ακόμη δημοσιογράφο με ξένο όνομα» κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ ο μάρτυρας.

Τις επόμενες μέρες ο δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ Βαγγέλης Τριάντης κατά τη διάρκεια άτυπης συζήτησης με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας, ενημέρωσε σχετικά με αυτές τις πληροφορίες. Επρόκειτο για μία άτυπη συζήτηση στο πλαίσιο της γενικότερης επικαιρότητας και όχι για επίσημη καταγγελία ώστε να μπορεί να υπάρξει νομική αξιοποίηση.

«Θα βάλει άτομο να σκοτώσει το Βαξεβάνη»

Μετά από κάποιες μέρες πραγματοποιήθηκαν οι πυροβολισμοί στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως συναντήθηκε ξανά με το Βαξεβάνη παρουσία του Τριάντη.

«..Μετά από κάποιες μέρες, που πραγματοποιήθηκαν οι πυροβολισμοί με καλάσνικοφ στο σπίτι του Φουρθιώτη, κατόπιν δικής τους παρότρυνσης συνάντησα τον Τριάντη και το Βαξεβάνη στα γραφεία του Documento και μου είπαν πως θεωρούν ότι αφού έγιναν οι πυροβολισμοί στο σπίτι του Φουρθιώτη, ο Φουρθιώτης θα κάνει κακό και στο Βαξεβάνη. Με ρώτησαν που άκουσα αυτή τη φήμη και τους είπα πως μου το είπε κάποιος άντρας στον Πειραιά που είχα συναντήσει μια ακόμη φορά στο παρελθόν σε κάποιο μαγαζί, που δεν θυμάμαι το όνομα του. Μετά από αυτό έληξε η συνάντηση μας. Τις επόμενες μέρες έμαθα ότι η εφημερίδα Documento έβγαλε άρθρο για συμβόλαιο θανάτου του Φουρθιώτη σε βάρος του Βαξεβάνη..».

Ερωτηθείς σχετικά για το τι κατάλαβε από τον «ταξιτζή» και το συμβόλαιο σε βάρος του Βαξεβάνη ,ο μάρτυρας είναι κατηγορηματικός:

«..Κατάλαβα πως ο (ταξιτζής) εννοούσε ότι ο Φουρθιώτης θα βάλει άτομο να σκοτώσει το Βαξεβάνη και τον άλλο δημοσιογράφο, γι αυτό και κανόνισα να δω τον Τριάντη».

«Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία»

Πράγματι το απόγευμα της 23ης Απριλίου του 2021 ο Κώστας Βαξεβάνης προχώρησε σε δημόσια καταγγελία σχετικά με όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο μάρτυρας κλειδί που στη συνέχεια κατέθεσε επωνύμως και στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. Ο μάρτυρας είχε πει στο Βαξεβάνη παρουσία του Τριάντη, ότι το πρόσωπο που του είχε εκμυστηρευτεί τα σχέδια Φουρθιώτη ,γνωστός με το ψευδώνυμο ο «ταρίφας» , είχε κάνει φυλακή, και τον προσέγγισε ο Φουρθιώτης προσφέροντάς του χρηματικό ποσό.

Μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης από το Βαξεβάνη , ξέσπασε σάλος και ακολούθησε εισαγγελική εντολή για διερεύνηση της πολύ σοβαρής καταγγελίας Ο Φουρθιώτης συνελήφθη και προφυλακίστηκε (αποφυλακίστηκε πριν λίγες εβδομάδες) όπως επίσης και δύο ακόμη πρόσωπα, τα οποία φέρονται να πραγματοποίησαν την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του παρουσιαστή.

Να σημειωθεί πως εκτός του μάρτυρα «κλειδί» κατάθεση στο Τμήμα Δίωξης και Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ έχουν δώσει και μία σειρά από πρόσωπα τα οποία φέρονται να είχαν αναμιχθεί στην προσπάθεια ανεύρεσης προσώπων που θα πραγματοποιήσουν το συμβόλαιο Φουρθιώτη. Είναι εντυπωσιακό ότι αυτά τα πρόσωπα επιβεβαιώνουν πλήρως την προσπάθεια Φουρθιώτη να βρει άτομα για την επίθεση στο σπίτι του έναντι αμοιβής, ενώ στην προσπάθεια τους να μην αυτοενεχοποιηθούν αν και μιλάνε για τις …ακόμα δυο δουλειές που θα τους ανέθετε στη συνέχεια, δεν ξεκαθαρίζουν τι αφορούσαν αυτές.

Πηγή: DocumentoNews.gr

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…