Newsroom

Newsroom

Μάρθα Καραγιάννη: Συγκίνηση στην κηδεία της ηθοποιού – Μετά την αποτέφρωση θα ρίξουν την τέφρα της στη θάλασσα

Συγκινούν τα «αντίο» από συγγενείς και φίλους της πολυαγαπημένης ηθοποιού - Μηνύματα απεριόριστης αγάπης από Σ. Μπιμπίλα, Β. Παπακωνσταντίνου, Ζ. Σαπουντζάκη, Κ. Δανδουλάκη κ.α

5685352

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης τελέστηκε σήμερα η αποχαιρετιστήρια τελετή της Μάρθας Καραγιάννη, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε για να πει το τελευταίο «αντίο» στην αγαπημένη ηθοποιό, που έφυγε από τη ζωή στα 83 της χρόνια.

Ανάμεσά τους στενοί φίλοι, όπως ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και η Ντόρα Δούμα, συγγενείς, γνωστοί ηθοποιοί και χορευτές, όπως η Άννα Φόνσου, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλιας, ο πρώην ποδοσφαιριστής και επί χρόνια σύντροφος της Μάρθας Καραγιάννη, Βασίλης Κωνσταντίνου, η Αλίκη Κατσαβού, σύζυγος του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, με τον γιο τους Φοίβο, η Μαίρη Ιωαννίδου, καθώς και απλοί άνθρωποι που ήρθαν να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία έλαμψε στα χρόνια της εμπορικής ακμής του.

Σε μία φορτισμένη από τη θλίψη ατμόσφαιρα, τα χειροκροτήματα και το όνομα «Μάρθα» συνόδευσαν το φέρετρο ως το αυτοκίνητο που θα μετέφερε στο αποτεφρωτήτιο της Ριτσώνας τη σπουδαία ηθοποιό της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου, που υπηρέτησε με συνέπεια όχι μόνο κωμικούς αλλά και δραματικούς ρόλους, όπως ήταν και η επιθυμία της.

Στεφάνια έστειλαν οι οι Ζωζώ Σαπουντζάκη, Δημήτρης-Ελένη-Νίκη Σούρα, Μαίρη Χρονοπούλου, Κάτια Δανδουλάκη, Όμιλος Αντέννα, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Μίμης και Λουκίλα Πλέσσα, Θεοδώρα Βουτσά, Γιάννης Μπουρνέλης, Τμήμα και Τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ.ά.

H σορός της στη συνέχεια θα φύγει με τη συνοδεία της Ντόρας Δούμα και της Ελένης Σούρα για τη Ριτσώνα, όπου θα γίνει η καύση. Ο κ. Δημήτρης Σούρας, στενός φίλος της ηθοποιού, ανακοίνωσε ότι θα γίνει η αποτέφρωση όπως επιθυμούσε καθώς ελήφθη η σχετική άδεια. «Θα ρίξουμε τη στάχτη της στη θάλασσα, μετά την αποτέφρωση. Το μέρος δεν το ξέρουμε ακόμα γιατί είναι πρωτόγνωρο για εμάς» δήλωσε ο κ. Σούρας στις κάμερες που βρίσκονται εκεί.

Ο Δημήτρης Σούρας μιλά από το νεκροταφείο, αποχαιρετώντας τη Μάρθα Καραγιάννη:

«Καλό ταξίδι αγαπημένη μου» ήταν το μήνυμα της Κάτιας Δανδουλάκη,

«έφυγες χωρίς να προλάβω να σου πω πόσο σε αγαπώ» το «αντίο» από την Ζωζώ Σαπουντζάκη, «θα σε θυμάμαι πάντα Μαρθούλα μου» ο αποχαιρετισμός της Μαίρης Χρονοπούλου. Η οικογένεια της ηθοποιού είχε εκφράσει την επιθυμία, αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν, επίσης, το «παρών» ο Νίκος Γαλανός, ο Θάνος Καλληώρας με τη σύντροφό του, η Άννα Φόνσου με τη Μαίρη Βιντιάδου, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Μάκης Δελαπόρτας και η Αλίκη Κατσαβού με τον γιο της, Φοίβο Βουτσά.

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Και τι δεν έχω να θυμάμαι από τη Μάρθα

«Και τι δεν έχω να θυμάμαι από τη Μάρθα. Κάναμε όνειρα μαζί. Καθόμαστε, τρώγαμε και ονειρευόμασταν. Με γέλασε όμως, γιατί έφυγε μόνη. Την τελευταία φορά που την είδα, ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι και δεν μπορούσε να μου μιλήσει καλά. Χαιρόταν και μου έσφιγγε το χέρι. Δεν ήξερα για την τελευταία της επιθυμία, αλλά έχω πει και εγώ, όταν πεθάνω, να πετάξουν τις στάχτες μου στη θάλασσα στην Κινέτα» δήλωσε η Ζωζώ Σαπουντζάκη στις κάμερες.

Σπύρος Μπιμπίλας: «Η Μάρθα ήταν ένα ορόσημο στη ζωή μου»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ήταν ένας εκ των ανθρώπων που εκφώνησαν τον επικήδειο της Μάρθας Καραγιάννη.

“Για μένα η Μάρθα ήταν ένα ορόσημο στη ζωή μου. Τέτοιος σπάνιος άνθρωπος, δύσκολο βρίσκεται. Τα μηνύματα που άφησε μέσα από το έργο της, όχι αυτό που έχει αφήσει απ’ τις ταινίες της, που είναι αναμφισβήτητο, αλλά την εξαιρετική φιλανθρωπία της, την φιλοσοφία της, την αναζήτησή της”, είπε ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Άκουγε ότι κάποιος έχει πρόβλημα και έλεγε «δώστε αυτά χωρίς να πείτε ότι είμαι εγώ». Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο μήνυμα για την κοινωνία», πρόσθεσε, αναφέροντας πως εκείνο που θα του λείψε είναι το χαμόγελό της.

Βασίλης Κωνσταντίνου: “Είναι δύσκολο να της πω αντίο”

Συγκινημένος και βουρκωμένος μίλησε για την αγαπημένη ηθοποιό, τη γυναίκα με την οποία μοιράστηκε τη ζωή του για 12 χρόνια, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και επί δύο χρόνια πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου.

“Να πω το αντίο στην Μάρθα Καραγιάννη, είναι δύσκολο. Θα πρέπει να περάσει πολύς καιρός για να της πω αντίο. Ήταν ένα κομμάτι από τη ζωή μου. Ήταν ένας μεγάλος έρωτας που μετά έγινε μια μεγάλη φιλία”, είπε μεταξύ άλλων, ενώ αποκάλυψε πως και η ίδια θέλει να αποτεφρωθεί όταν πεθάνει και να σκορπίσουν τις στάχτες της στην Κινέτα.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία της

Κηδεία Μάρθας Καραγιάννη
Κηδεία Μάρθας Καραγιάννη
Κηδεία Μάρθας Καραγιάννη
Κηδεία Μάρθας Καραγιάννη
Κηδεία Μάρθας Καραγιάννη
Κηδεία Μάρθας Καραγιάννη

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

603

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

Όσα είπε η δικηγόρος της αδελφής του θύματος Κική Πακιρτζίδου - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.