Mαρόκο: Τρομοκράτες έσφαξαν δύο Σκανδιναβές τουρίστριες

Οι μαροκινές αρχές εξετάζουν «ίχνη τρομοκρατίας» στην υπόθεση δολοφονίας δύο Σκανδιναβών τουριστριών στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την μαροκινή αστυνομία.

Screenshot 2 1

«Το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας δεν πρέπει να αποκλειστεί. Οι έρευνες συνεχίζονται» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπουμπκέρ Σαμπίκ, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Εθνικής Ασφάλειας, μετά τον εντοπισμό τη Δευτέρα των πτωμάτων των δύο τουριστριών, μίας υπηκόου Δανίας και μίας υπηκόου Νορβηγίας, σε απόσταση 10 χλμ. από το Ιμλίλ, ένα μικρό χωριό στον Άνω Άτλαντα.

Τα πτώματα των δύο θυμάτων έφεραν «ίχνη βίας από μαχαίρι» στον λαιμό, ανέφεραν οι μαροκινές αρχές.

Μια πηγή που βρίσκεται κοντά στην υπόθεση τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η υπόθεση να συνδέεται με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καθώς το προφίλ ενός συλληφθέντος υπόπτου και τριών ακόμη ατόμων που καταζητούνται «έχουν διασυνδέσεις με το περιβάλλον του ριζοσπαστικού Ισλάμ».

«Οι τρεις άνδρες έχουν ταυτοποιηθεί και καταζητούνται από όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας», τόνισε ο Σαμπίκ. Ένας από τους τρεις έχει «ποινικό παρελθόν που σχετίζεται με τρομοκρατικές ενέργειες», ανέφερε μια πηγή που βρίσκεται κοντά στην υπόθεση.

Τα δύο θύματα, η 24χρονη φοιτήτρια Λουίζα Βεστεράγκερ Γιέσπερσεν, από τη Δανία και η 28χρονη φίλη της από την Νορβηγία Μάρεν Ουελάντ βρίσκονταν σε διακοπές ενός μήνα στο Μαρόκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…