Newsroom

Newsroom

Μαρόκο: Οργή μετά τον θάνατο 14χρονης που υποβλήθηκε σε παράνομη άμβλωση

Η επέμβαση έγινε στο σπίτι νεαρού που την εκμεταλλευόταν σεξουαλικά σύμφωνα με την ένωση φεμινιστικών οργανώσεων της χώρας

AP maroco

Μία έφηβη στο Μαρόκο πέθανε αφού υποβλήθηκε σε παράνομη άμβλωση σε ένα χωριό, μετέδωσαν χθες Τετάρτη τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα περιστατικό που προκάλεσε την αγανάκτηση φεμινιστικών μη κυβερνητικών οργανώσεων – Η επέμβαση έγινε στο σπίτι νεαρού που την εκμεταλλευόταν σεξουαλικά σύμφωνα με την ένωση φεμινιστικών οργανώσεων της χώρας.

Το κορίτσι, ηλικίας 14 ετών, τάφηκε την Τρίτη το βράδυ στο χωριό Μπούμια, στην επαρχία Μιντέλτ στο νοτιοδυτικό Μαρόκο, σύμφωνα με βίντεο που μετέδωσε το δίκτυο Chouf TV.

«Η άμβλωση έγινε στο σπίτι ενός νεαρού που εκμεταλλευόταν σεξουαλικά το θύμα», επεσήμανε την Τρίτη σε ανακοίνωσή της η ένωση φεμινιστικών οργανώσεων του Μαρόκου «Άνοιξη της αξιοπρέπειας».

Μετά το τραγικό περιστατικό, η αστυνομία συνέλαβε «τη μητέρα του θύματος, μία νοσηλεύτρια και τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου έγινε η παράνομη άμβλωση», σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο 2Μ.

Ένας τέταρτος ύποπτος συνελήφθη αργότερα με την κατηγορία ότι «παρείχε βοήθεια στη διάρκεια της άμβλωσης», σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η έρευνα της εισαγγελίας.

«Η τραγωδία αυτή είναι συνέπεια της συσσώρευσης της βίας που υφίστανται οι γυναίκες», κατήγγειλε η ακτιβίστρια Μπέτι Λάχγκαρ.

Η άμβλωση τιμωρείται με έξι μήνες έως και πέντε χρόνια φυλάκιση το Μαρόκο. Βάσει του ποινικού κώδικα τιμωρείται τόσο η γυναίκα που υποβάλλεται σε άμβλωση (με ποινή που κυμαίνεται από έξι μήνες έως δύο χρόνια φυλάκιση) τόσο και όσοι κάνουν την επέμβαση (με ένα έως πέντε χρόνια φυλάκιση).

Στο Μαρόκο ξεκίνησε το 2015 η συζήτηση για την αναγκαιότητα να αλλάξει η νομοθεσία μπροστά στη μάστιγα των εκατοντάδων παράνομων αμβλώσεων που γίνονται καθημερινά, συχνά σε άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επίσημη επιτροπή είχε προτείνει τότε η άμβλωση να επιτρέπεται σε «κάποιες περιπτώσεις ανωτέρας βίας», κυρίως σε περιπτώσεις βιασμού ή σοβαρών δυσμορφιών του εμβρύου.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…