Μαρκόπουλος: Από το «Πρώτο Θέμα» στη Βουλή, με θαυμασμό στον Μιχαλολιάκο

Όταν ο νυν βουλευτής της ΝΔ εξέφραζε τον θαυμασμό του για τον χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκο

NewsRoom 05/09/2019 | 14:59

Οργή προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή Β’ Πειραιά της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου που δήλωσε on-air σε συζήτηση για τα Εξάρχεια με υπερβάλλοντα ζήλο και αρκετή δόση ειρωνείας το εξής: «Αν τρέξει και λίγο αιματάκι από τους μπαχαλάκηδες, θα πούμε πω – πω το παιδί».

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το «φλερτ» του με την ακροδεξιά αποτυπώνεται στη δημόσια συζήτηση, καθώς ήδη από το πόστο του δημοσιογράφου έχει δώσει αρκετά πατήματα.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, δημοσιογράφος και μάλιστα στέλεχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», έχει υπάρξει, σύμφωνα με δικιά του δήλωση θαυμαστής του χρυσαυγίτη αρχηγού, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σε άρθρο του - που αλλού; - στο «Πρώτο Θέμα» το... μακρινό 2012, μετά τον αυτοπροσδιορισμό του ως «φιλελεύθερος – σοσιαλδημοκράτης» άρχισε αν περιγράφει το πόσο θαυμάζει τον αρχηγό της φασιστικής οργάνωσης.

Ο «σταθερός στην πολιτική του θέση από την ΕΠΕΝ του Παπαδόπουλου» Νίκος Μιχαλολιάκος δεν είναι κανένας τυχαίος για τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, παρέχοντας ένα πολύ βολικό «ξέπλυμα» στη Χρυσή, νομιμοποιώντας με την πένα του τα πογκρόμ κατά των μεταναστών, όσο κι αν διατείνεται στο συγκεκριμένο άρθρο ότι «διαφωνεί με τις διώξεις κατά μεταναστών».

Στο συγκεκριμένο άρθρο χρυσαυγίτικου ξεπλύματος, κάνει λόγο για καθημερινούς «μικροφασισμούς» επικρίνοντας μάλιστα τον τότε δικομματισμό ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, εξισώνοντας τους με την πολιτική τοποθέτηση και δράση της Χρυσής Αυγής.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο του στο «Πρώτο Θέμα»: