Newsroom

Newsroom

Market Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές

Οι πληρωμές του market pass άρχισαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο

supermarket 4052658 1920

Ξεκίνησαν σήμερα οι πληρωμές του τελευταίου Market Pass για τα νοικοκυριά με σκοπό την -αναποτελεσματική δυστυχώς- στήριξή τους εν μέσω της επίμονης κρίσης ακρίβειας κυρίως στα είδη διατροφής. Όπως έγινε γνωστό έχουν πιστωθεί συνολικά 28.000.063 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι οι πληρωμές του Market Pass ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο ενώ στην ιστοσελίδα voucher.gov.gr, στην κατηγορία για το market pass, μπορεί κανείς να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται η πληρωμή του.

Mάλιστα αναμένεται να ανακοινωθεί η παράταση του μέτρου του  για τουλάχιστον ένα εξάμηνο, με τις νεότερες πληροφορίες να κάνουν λόγο για επιδότηση ακόμη και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο ισχύει κανονικά μέχρι τον Ιούλιο, ενώ αρχικά η παράταση επρόκειτο να είναι για τρεις μήνες, με πρόβλεψη για αυτόματη παράταση για άλλους τρεις μήνες – δηλαδή έως το τέλος του έτους.

Το υπουργείο όμως εξετάζει, παράλληλα, και αύξηση του αριθμού των δικαιούχων

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Market pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας που προβλέπει ο νόμος.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα του Market Pass χρησιμοποιείται σε POS που διαθέτουν τα Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο 1.000 ευρώ αγορών.

Τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής: 22 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό, 32 ευρώ για ζευγάρι χωρίς τέκνα, το ίδιο ποσό (32 ευρώ) δικαιούται και μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο, ενώ 42 ευρώ λαμβάνει μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα. Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 42 ευρώ, με δύο εξαρτώμενα τέκνα 52 ευρώ, με τρία 62 και με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 72 ευρώ.

 

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…