Ο Μάριος Αθανασίου για το #MeToo: «O κόσμος μιλάει για την αδικία τα δύο τελευταία χρόνια» (video)

«Όλα αυτά τα χρόνια ξέραμε τις δυσκολίες, αλλά δεν ήμασταν ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

NewsRoom 27/05/2022 | 16:09

Ο Μάριος Αθανασίου μίλησε για τη δύσκολη εμπειρία που είχε στο θέατρο, την πρώτη φορά που ανέβηκε στη σκηνή. «Η πρώτη μου χρονιά στο θέατρο ήταν πολύ δύσκολη και ίσως αυτό να μου έχει αφήσει μία αδυναμία. Δυσκολεύομαι από τότε περισσότερο όταν ανεβαίνω στη σκηνή. Όταν μπήκα στον χώρο δεν μου ήταν ευχάριστη εμπειρία. Το κλίμα δεν ήταν καλό, αλλά δεν θέλω να το ανοίξω τώρα αυτό το ζήτημα. Μου άφησε έναν φόβο. Για άλλους ανθρώπους το θέατρο είναι το σπίτι τους, η χαρά τους και αυτό το ζηλεύω». 

Για το MeToo είπε: «Ζούμε πια όλοι μαζί, είμαστε 20 χρόνια όλοι παρέα. Ξεκινήσαμε μαζί από σχολές όταν ήμασταν ακόμη πιτσιρίκια. Ουσιαστικά καταλαβαίνεις πόσο μαζί είμαστε όταν προκύπτουν αυτές οι δυσκολίες. Όλα αυτά τα χρόνια ξέραμε τις δυσκολίες, αλλά δεν ήμασταν ομάδα. Αυτό συνέβη και  ήταν το μεγάλο κέρδος αυτής της ιστορίας.

Οι άνθρωποι που έχουν βιώματα έχουν και μεγάλο Γολγοθά να τραβήξουν μπροστά τους. Εμείς οι υπόλοιποι βρήκαμε στήριξη σε αυτό το πράγμα. Σε άλλους κλάδους δεν έγιναν πολλές αποκαλύψεις, αυτό είναι αλήθεια. Έχει γίνει ένα πρώτο βήμα. Αν είναι σωστή η αίσθηση μου για τα πράγματα θέλει άλλες δύο τρεις τέτοιες περιπτώσεις για να ταρακουνηθεί η κοινωνία και να βγει μπροστά πολύ πιο άνετα να μιλήσει. Αν έχετε παρατηρήσει τα τελευταία δύο χρόνια ο κόσμος μιλάει πιο άνετα, ασχολείται, βλέπει και σχολιάζει την αδικία εκεί που υπάρχει». 

Στη συνέχεια αποκάλυψε τα πρώτα του ερεθίσματα για να στραφεί στον κλάδο: «Έγινα ηθοποιός μετά τον στρατό επειδή είχε πέσει στα χέρια μου ένα βιβλίο του Λουίς Μπουνιουέλ και γνώρισα τον κόσμο του κινηματογράφου. Ένας φίλος μου στον θάλαμο ασχολιόταν με τη σκηνοθεσία και έτσι μπήκα και εγώ σε αυτόν τον κόσμο και «ξέπεσα» στην υποκριτική».