Μάριος Αραβαντινός: «Στα Εξάρχεια έτρωγε ξύλο όποιος περνούσε δίπλα στα ΜΑΤ»

Ο δημοσιογράφος Μάριος Αραβαντινός που δέχτηκε επίθεση από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια ενώ κάλυπτε τα γεγονότα μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο περιγράφει τις σκηνές που έζησε.   

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο και την Αλέκα Ζουμή, ο δημοσιογράφος του newsit.gr Μάριος Αραβαντινός αναφέρει ότι «η επίθεση που δέχτηκα εγώ είναι παντελώς ασήμαντη μπροστά σ` αυτό που συνέβη χθες στα Εξάρχεια». Χαρακτηριστικά μάλιστα επισημαίνει ότι αυτό που συνέβη ήταν «μια καταδρομική επίθεση μέσα στα στενά των Εξαρχείων όπου έτρωγε ξύλο σχεδόν όποιος περνούσε δίπλα τους» συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον αέρα του ρ/σ Στο Κόκκινό,  «δόθηκε δημοσιότητα λόγω της ιδιότητάς μου και επειδή είχα πρόσβαση στα Μέσα και δημόσιο βήμα για να το κάνω. Στην Εμμανουήλ Μπενάκη και ενώ κατέγραφα ζωντανά με το κινητό μου την εικόνα που έβλεπα, είδα κάποιους να χτυπούν δύο παιδιά τα οποία κάθονταν σε ένα παγκάκι, σε ένα πεζούλι. Δυστυχώς, στο σημείο εκείνο με αποτέλεσμα η εικόνα που έχω καταγράψει να είναι πολύ σκοτεινή, ακούγονται ωστόσο τα ουρλιαχτά των ανθρώπων και δεν είναι το μοναδικό βίντεο στο οποίο ακούγονται τέτοια ουρλιαχτά, όταν λοιπόν μέσα σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα με πήρε είδηση ένας από τους αστυνομικούς, γύρισε προς το μέρος μου και μου φώναξε ‘τι τραβάς ρε’ και με χτύπησε στον αριστερό ώμο, αμέσως ένας δεύτερος έπεσε πάνω μου με την ασπίδα του και κάποιος μου χτύπησε το χέρι, έφυγε το κινητό από το χέρι μου, τους δήλωσα την ιδιότητά μου και απλώς αδιαφόρησαν και έφυγαν… Είναι το λιγότερο που συνέβη χθες και θέλω να το τονίσω, είδαμε και άλλα βίντεο, είναι συγκλονιστικές οι εικόνες που τραβήχτηκαν από τα μπαλκόνια όπου φαίνονται ξεκάθαρα οι άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν όποιον περνάει δίπλα τους. Είναι συγκλονιστική, επίσης, η μαρτυρία ενός κοριτσιού 20 ετών που κυριολεκτικά της άνοιξαν το κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο».

Παράλληλα ο δημοσιογράφος σχολιάζει τα όσα ισχυρίζεται το υπουργείο και η αστυνομία περί μεγάλης επιτυχίας αναφέροντας ότι «με εξοργίζει το γεγονός πως όλο αυτό παρουσιάζεται από την αστυνομία ως «επιτυχημένη επιχείρηση». Αν υπάρχει εγκληματικότητα και όπου υπάρχει, καλώς η αστυνομία παρεμβαίνει αλλά εδώ και άσχετα από τα χθεσινά, έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες δεκάδες καταγγελίες, πολλές εκ των οποίων είναι επώνυμες για εισβολή σε νυχτερινά κέντρα, για βίαιες επιθέσεις στο δρόμο, για αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικών απέναντι σε νεαρά παιδιά τα οποία σταματούν για εξακρίβωση στοιχείων και τους κάνουν ρατσιστικές επιθέσεις ή τα χτυπούν… Ολο αυτό δεν επιτρέπεται να το αποκαλούμε ‘κανονικότητα’ σε μια δημοκρατία και καλό θα είναι από την στιγμή που υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες και που πολλές από αυτές έχουν καταγραφεί σε βίντεο η ηγεσία θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της διότι όλο αυτό μπορεί να πυροδοτήσει αντιδράσεις, δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση».

Διαβάστε αναλυτικά τί είπε ο Μάριος Αραβαντινός στην εκπομπή της Αλέκας Ζουμή στο Κόκκινο.

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: 24ωρη απεργία για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: 24ωρη απεργία για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση για εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής…

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Ποινική δίωξη άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στα στελέχη του ΟΣΕ για το…