Μαρινάκης εναντίον Λασκαρίδη για τον «χεσμένο πρωθυπουργό»

Ανέλαβε να υπερασπιστεί τη «χαμένη τιμή» της κυβέρνησης ο Βαγγέλης Μαρινάκης;

4996886

Ο Πλακιωτάκης δεν είπε κουβέντα όταν έβλεπε τον γνωστό εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη να δηλώνει… «Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ, δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό».

Η ελληνική κυβέρνηση σιώπησε ολοκληρωτικά και δεν απάντησε στον «χορηγό» της, επεκτείνοντας τα όρια της ξεφτίλας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όμως «σήκωσε το γάντι» και απάντησε στον συνάδελφο – εφοπλιστή. 

Με αφορμή την περιβόητη πλέον συνέντευξη του εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη και τις εξευτελιστικές δηλώσεις του εναντίον του πρωθυπουργού, η εφημερίδα «Τα Νέα» του «απαντά» με ένα πολύ επιθετικό αλλά ανυπόγραφο κείμενο υπό τον τίτλο, «Προσβολές και απρέπειες».

«Σ’ αυτό το πρωτοφανές παραλήρημα του Π. Λασκαρίδη δεν μπορεί να μην υπάρξει απάντηση. Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών οφείλει αμέσως να πάρει θέση και να επιβάλει μέτρα. Δεν είναι δυνατόν, με τέτοιες δηλώσεις, να διασύρονται οι Έλληνες εφοπλιστές και ένας ολόκληρος κλάδος με σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία και να μην υπάρξει ισχυρή αντίδραση. Ακόμη και αν χρειασθεί η αποπομπή του Π. Λασκαρίδη από το ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών», τονίζεται χαρακτηριστικά στο άρθρο της εφημερίδας συμφερόντων του Β. Μαρινάκη.

Διαβάζουμε λοιπόν στο επίμαχο άρθρο στα Νέα:

«Είναι τουλάχιστον απρεπή και προσβλητικά τα όσα δήλωσε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης για την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας του Οργανισμού EIC ( European Investigative Collaboration).

Πρόκειται για δηλώσεις που δεν εκθέτουν μόνο τον ίδιο, αλλά πλήττουν τους έλληνες εφοπλιστές ως φυσικά πρόσωπα και συνολικά την εικόνα της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, την οποία εκπροσωπεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Τι δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Π. Λασκαρίδης; Οτι «οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον Πρωθυπουργό» προσθέτοντας ότι «μπορούν να χέ… τον Πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».

Σ’ αυτό το πρωτοφανές παραλήρημα του Π. Λασκαρίδη δεν μπορεί να μην υπάρξει απάντηση.

Η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών οφείλει αμέσως να πάρει θέση και να επιβάλει μέτρα. Δεν είναι δυνατόν, με τέτοιες δηλώσεις, να διασύρονται οι έλληνες εφοπλιστές και ένας ολόκληρος κλάδος με σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία και να μην υπάρξει ισχυρή αντίδραση. Ακόμη και αν χρειασθεί η αποπομπή του Π. Λασκαρίδη από το ΔΣ της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…