Newsroom

Newsroom

"Μ'αρέσει να σκοτώνω ανθρώπους γιατί έχει πλάκα” – 19 ατάκες αδίστακτων δολοφόνων που έμειναν στην Ιστορία

Πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και την αστυνομία. Οι δολοφόνοι μελέτησαν, σχεδίασαν και διέπραξαν μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά εγκλήματα με θύματα ακόμα και μικρά παιδιά.

9 7

Πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και την αστυνομία. Οι δολοφόνοι μελέτησαν, σχεδίασαν και διέπραξαν μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά εγκλήματα με θύματα ακόμα και μικρά παιδιά.

Οι ατάκες πολλές φορές είναι ανατριχιαστικές.

Διαβάζοντας τα όσα έχουν δηλώσει για τα εγκλήματά τους, μπορεί κανείς να αντιληφθεί πολύ γλαφυρά το διαταραγμένο ψυχικό κόσμο τους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το μυαλό κάποιων ανθρώπων ξεκινά να λειτουργεί έξω από αυτό που αποκαλούμε νόρμες και συνηθισμένα.

 

“Με πάσα ειλικρίνεια, μισούμε αυτό τον κόσμο” – Marshall Applewhite

1 1138

Ο Applewhite είναι ο επικεφαλής μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης ονόματι Heaven’s Gate και διοργάνωσε την μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία στην ιστορία της ανθρωπότητας, οδηγώντας στο θάνατο 39 άτομα.

 

“Οι δικοί μου άνθρωποι πέθαναν γιατί τους αγαπούσα” – George Emil Banks

2 175

Ο Banks σκότωσε 13 ανθρώπους το 1982 μεταξύ των οποίων και τα πέντε παιδιά του. Όπως ανέφερε στη συνέχεια, το έκανε για να τα απαλλάξει από τη ρατσιστική συμπεριφορά που θα αντιμετώπιζαν ως άνθρωποι με καταγωγή από δύο φυλές.

 

“Τραγουδούσα επιστρέφοντας σπίτι μου, μετά τη δολοφονία. Η ένταση, η επιθυμία να σκοτώσω μια γυναίκα προκάλεσε τόσο εκρηκτικές προεκτάσεις όταν τράβηξα τη σκανδάλη, όλη η πίεση, όλο το μίσος χάθηκαν, εξαφανίστηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα” – David Berkowitz

3 123

Ο Berkowitz είναι γνωστός και ως ο “δολοφόνος με το 44αρι” που σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους επτά από το καλοκαίρι του 1976 ως τον Ιούλιο του 1977.

 

“Δεν είμαι τέρας, είμαι απλά άρρωστος” – Ariel Castro

4 92

Από το 2000 ως το 2004 ο Castro απήγαγε τρεις γυναίκες και τις κράτησε παρά τη θέλησή τους στο σπίτι του για 11 ολόκληρα χρόνια, μέχρι τον Μάιο του 2013. Παράλληλα ο δράστης βίαζε τα θύματά του και είχε αποκτήσει με τουλάχιστον μία από αυτές και παιδί.

 

“Ήμουν ένα λάθος της φύσης, ένα θηρίο” – Andreio Chikatilo

5 46

O Ρώσος δολοφόνος γνωστός και ως κόκκινος μακελάρης βίασε, ακρωτηρίασε και σκότωσε 52 γυναίκες και παιδιά.

 

“Εξελίχθηκε σε μια ασίγαστη και ατελείωτη επιθυμία να είμαι με κάποιον με κάθε κόστος. Γέμιζε τις σκέψεις μου καθημερινά” – Jeffrey Dahmer

6 34

Ο Κανίβαλος του Μιλγουόκι κακοποίησε σεξουαλικά και δολοφόνησε 17 άνδρες και αγόρια, με πολλούς από τους φόνους να συνοδεύονται από νεκροφιλία και κανιβαλισμό.

 

“Είχα πάντα την επιθυμία να προκαλέσω πόνο σε άλλους και να βάζω άλλους να με πονάνε. Η επιθυμία αυτή, είναι το σημαντικότερο όλων” – Albert Fish

7 16

Το βαμπίρ του Μπρούκλιν, όπως έμεινε στην ιστορία ο Fish, υπήρξε παιδεραστής και κανίβαλος που όπως ο ίδιος δήλωνε είχε “παιδιά με όλους τους τρόπους” χωρίς να διευκρινίζει αν μιλούσε για βιασμό ή για κανιβαλισμό. Τρεις φόνοι του ταυτοποιήθηκαν, ενώ κατηγορήθηκε επειδή μαχαίρωσε άλλους δύο.

 

“Το μόνο πράγμα για το οποίο μπορούν να με κατηγορήσουν είναι πως είχα γραφείο κηδειών χωρίς άδεια” – John Wayne Gacy

8 11

Γνωστός και ως δολοφόνος κλόουν, ο Αμερικανός καταδικάστηκε για τη δολοφονία και το βιασμό τουλάχιστον 33 έφηβων αγοριών και νεαρών ανδρών.

 

“Ισχυρίζομαι πως είμαι άνδρας με πεπρωμένο αντίστοιχο με το Σωτήρα, τον απόστολο Παύλο ή τον Μάρτιν Λούθερ ή οποιονδήποτε από τους θρησκευτικούς άνδρες” – Charles Guiteau

9 8

Αμερικανός ιερέας, συγγραφέας και δικηγόρος του 19ου αιώνα που καταδικάστηκε για το θάνατο του James Garfield, του 20ου προέδρου των ΗΠΑ.

 

“Γεννήθηκα με το διάβολο μέσα μου. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω με το γεγονός πως είμαι δολοφόνος, όπως και ένα ποιητής δεν μπορεί να αρνηθεί την έμπνευσή του να γράψει” – H.H. Holmes

10 5

Άλλος ένας κατά συρροή δολοφόνος του 19ου αιώνα. Ο Holmes έχτισε ένα ξενοδοχείο με απώτερο στόχο το φόνο. Παρέσυρε τα θύματά του – τα οποία φέρονται να αγγίζουν τα 200 – εκεί και τα δολοφονούσε.

 

“Έκανα την αστυνομία να δείχνει ηλίθια. Βρισκόμουν έξω για να διαλύσω τις δυνάμεις του νόμου στο Τέξας” – Henry Lee Lucas

11 3

Το όνομά του ενεπλάκη σε εκατοντάδες άλυτους φόνους που τελικά μπήκαν στο αρχείο. Τελικά, καταδικάστηκε για τους θανάτους 11 ατόμων.

 

“Είμαι ο Ιησούς Χριστός, είτε θέλετε να το παραδεχτείτε, είτε όχι. Δεν με ενδιαφέρει” – Charles Manson

12 1

Ο Manson και η… οικογένειά του Manson Family ζούσαν σε ένα κοινόβιο στην έρημο της Καλοφόρνια και παρήγαγαν μουσική. Καταδικάστηκε σε ισόβια, όταν διηύθηνε τη συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία επτά ανθρώπων το 1971.

 

“Κάνε γρήγορα μπάσταρδε. Θα μπορούσα να έχω σκοτώσει δέκα όση ώρα χαζεύεις” – Carl Panzram (την ώρα της εκτέλεσής του)

13 0

Ο Panzram ομολόγησε τους φόνους 21 ανθρώπων και τη σεξουαλική κακοποίηση και σοδομισμό περισσότερων των 1000 ανδρών.

 

“Πότε αυτό το τέρας μπήκε στο μυαλό μου, δεν θα το μάθω, αλλά είναι εδώ για να μείνει. Πώς γιατρεύεται κανείς; Δεν μπορώ να σταματήσω, το τέρας συνεχίζει και κάνει κακό σε εμένα και την κοινωνία. Ίσως μπορείτε να το σταματήσετε. Εγώ δεν μπορώ” – Dennis Rader

14 0

Η δράση του διήρκησε από το 1974 εως το 1991. Ο Rader, γνωστός και ως BTK στραγγαλιστής (τα αρχικά BTK, είναι για τις λέξεις Δένω, Βασανίζω, Σκοτώνω) σκότωσε 10 ανθρώπους. Από το ’90 έως το 2004 άρχισε να στέλνει επιστολές στις αρχές με λεπτομέρειες των εγκλημάτων του, μέχρι το 2005 όταν και συνελήφθη.

 

“Όλοι έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας να σκοτώσουμε, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι φοβόμαστε να τη χρησιμοποιήσουμε. Όσοι δεν φοβούνται, ελέγχουν την ίδια τη ζωή” – Richard Ramirez

15 0

Ο “night stalker” όπως είναι γνωστός, εισέβαλε σε σπίτια στο Λος Άντζελες και το Σαν Φραντσίσκο και διέπραξε δεκάδες φόνους, βιασμούς και ληστείες. Ποτέ δεν εξέφρασε μεταμέλεια για τις πράξεις του.

 

“Αφήστε τα βασανιστήρια και τον πόνο μέσα μου να τελειώσουν” – Ronald Gene Simmons

16 0

Ο συνταξιούχος χειρουργός των Ενόπλων Δυνάμεων σκότωσε 16 ανθρώπους σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο. 14 από τα θύματά του ήταν μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων και η κόρη του την οποία είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και είχε αποκτήσει μαζί της παιδί, το οποίο και σκότωσε επίσης.

 

“Νομίζω πως σκότωσα κάποιον” – Phil Spector

17 0

Μουσικός παραγωγός και συνθέτης με περισσότερα από 25 Top 40 επιτυχίες στα charts από το 1960 ως το 1965. Έχει συνεργαστεί με συγκροτήματα όπως οι Ronettes και οι Chrystals. Το 2003 σκότωσε την ηθοποιό Lana Clarckson στο σπίτι του στην Καλιφόρνια.

 

“Είμαι θύμα σειράς ενοχλητικών σκέψεων. Λατρεύω τη γυναίκα μου. Δεν μπορω να βρω κάποια λογική εξήγηση για όσα έκανα” – Charles Whitman

18 0

Ο φοιτητής του Πανεπιστημίου του Τέξας, ξύπνησε ένα πρωί δολοφόνησε τη γυναίκα και την μητέρα του και εισέβαλε στο χώρο του πανεπιστημίου όπου και δολοφόνησε άλλους 16 ανθρώπους.

 

“Μου αρέσει να σκοτώνω ανθρώπους, γιατί έχει τόσο πολύ πλάκα. Είναι πιο διασκεδαστικό και από το να σκοτώνεις άγρια ζώα στο δάσος γιατί ο άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο ζώο από όλα” – Zodiac Killer

19 0

Άλλος ένα κατά συρροή δολοφόνος της Καλιφόρνια, του οποίου τα πλήρη στοιχεία παραμένουν άγνωστα. Σχεδίασε και εκτέλεσε τη δολοφονία τεσσάρων ανδρών και τριών γυναικών ενώ έστελνε πληροφορίες για τη δράση του στον Τύπο. Ανάμεσα στα γράμματά του βρέθηκαν και τέσσερα κρυπτογράμματα, εκ των οποίων μόνο το ένα κατέστη εφικτό από τις αρχές να επιλυθεί. Δεν συνελήφθη ποτέ και κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητά του.

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…