ΝΜ

Νίκος Μωραΐτης

Μαρέβα, εγώ θα βγω στο μπαλκόνι

Εγώ θα βγω στο μπαλκόνι στις 9μμ. Όπως ζήτησες, Μαρέβα. Όχι όμως γι’ αυτό που ζήτησες.

Όχι για να χειροκροτήσω στον αέρα γιατρούς και νοσηλευτές αλλά για να φωνάξω πως η ανάρτησή σου είναι από τις πιο υποκριτικές, προκλητικές και άστοχες που θα μπορούσε να κάνει δημόσιο πρόσωπο εν μέσω πανδημίας.

Θα βγω στο μπαλκόνι να φωνάξω πως οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν τρώνε χειροκρότημα ούτε ιδρώνουν χειροκρότημα ούτε διακινδυνεύουν χειροκρότημα, ούτε αγωνιούν χειροκρότημα.

Θα βγω στο μπαλκόνι να φωνάξω ότι οι φιέστες, οι εντυπωσιασμοί και η υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών είναι χαρακτηριστικά άλλου τύπου καθεστώτων και όχι της δημοκρατίας.

Θα βγω, Μαρέβα, να φωνάξω ότι μέσα σε οκτώ μόλις μήνες καταφέρατε να υποβαθμίσετε δραματικά το περιβάλλον και τις συνθήκες εργασίας αυτών που θέλεις να χειροκροτήσεις από το μπαλκόνι σου.

Θα βγω να φωνάξω ότι στις διοικήσεις των νοσοκομείων βάλατε υπέργηρα κομματικά στελέχη, αποτυχημένους πολιτευτές και κολλητούς σας, λες και δεν είναι θέσεις ύψιστης ευθύνης αλλά νεοδημοκρατικά τρόπαια.

Θα βγω να φωνάξω ότι, με το που εκλεγήκατε, ακυρώσατε 4000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, για να διορίσετε 1500 αστυνομικούς να μοιράζουν ξύλο.

Θα βγω να φωνάξω ότι οι 2000 προσλήψεις που ανακοινώσατε πριν από λίγες μέρες προκηρύσσονται με τέτοιο ακατάλληλο τρόπο, ώστε έχουν ξεσηκώσει θύελλα μεταξύ των γιατρών – γεγονός που επιμελώς αποκρύπτει η μιντιακή σας μάσκα προστασίας.

Θα βγω να φωνάξω ότι το εκφρασμένο σχέδιό σας είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της υγείας, και ευτυχώς που δεν προλάβατε να το υλοποιήσετε σε οκτώ μήνες, διότι τώρα θα θρηνούσαμε εκατοντάδες θύματα.

Θα βγω να φωνάξω ότι ο «αποφασιστικός» πρωθυπουργός που διαφημίζει η άψογη προπαγάνδα σας τρέμει σαν το ψάρι στον αρχιεπίσκοπο μπρος, και δε δίνει την εντολή να κλείσουν για τους πιστούς οι εκκλησίες, διακινδυνεύοντας ζωές για ψήφους.

Θα βγω να φωνάξω ότι πολιτικός με απλήρωτα δάνεια, με εταιρικά δωράκια και οικογενειακες οφσόρ δεν επιτρέπεται να μπορεί να εκλέγεται πρωθυπουργός σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

Θα βγω να φωνάξω – αλλά δε θα ακουστώ. Γιατί αύριο το πρωί, τα κανάλια, οι φυλλάδες, οι τηλεπερσόνες και τα site θα παίζουν εσένα που φόρεσες κάτι πρόχειρο, βγήκες στη βεράντα σου και χειροκρότησες με τα μπριγιάν για να εξυπηρετήσεις την ανοησία, την καφρίλα και την άγνοια που χαρακτηρίζει τη μερίδα της κοινωνίας στην οποία σε έβαλαν να στοχεύσεις οι επικοινωνιολόγοι σου.

Αυτή την ώρα, στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό, μαγείρισσες, καθαρίστριες κινδυνεύουν να νοσήσουν οι ίδιοι για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Κι αν έχουν εκατοντάδες κενά να καλύψουν, κι αν δουλεύουν για τρεις και τέσσερις μαζί, κι αν δεν έχουν οι οικογένειές τους ψωμί να φάνε, ε, δεν πειράζει, ας φάνε χειροκρότημα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Εχθροί της ελευθεροτυπίας»: Η ευρωομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών ταυτίζει Μητσοτάκη με Όρμπαν και Καζίνσκι

«Εχθροί της ελευθεροτυπίας»: Η ευρωομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών ταυτίζει Μητσοτάκη με Όρμπαν και Καζίνσκι

«Λογοκρισία, περικοπές δημόσιας χρηματοδότησης, καταχρηστικές μηνύσεις, κατασκοπεία, εκστρατείες συκοφαντικής δυσφήμισης και απειλές κατά δημοσιογράφων», χρεώνει…

Απίστευτη αστυνομική βία στο Ιράν: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν άγρια διαδηλώτρια (Video)

Απίστευτη αστυνομική βία στο Ιράν: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν άγρια διαδηλώτρια (Video)

Στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα μια διαδηλώτρια φαίνεται να πλησιάζει άνδρες των ιρανικών αστυνομικών…

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τους «Βρυκόλακες» του Ίψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τους «Βρυκόλακες» του Ίψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή

Η αυλαία της Κενρικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου ανοίγει τη φειτινή θεατρική περίοδο στις 26…

H συναυλία που προκάλεσε «πανικό» στα κοινωνικά δίκτυα – Ο 50 Cent έρχεται στο ΟΑΚΑ με τον… Κωνσταντίνο Αργυρό

H συναυλία που προκάλεσε «πανικό» στα κοινωνικά δίκτυα – Ο 50 Cent έρχεται στο ΟΑΚΑ με τον… Κωνσταντίνο Αργυρό

Πάλι καλά που δεν θα εμφανιστεί με τον Βασίλη Καρρά ή με τη Γωγώ Τσαμπά...