Μάρδας: Δε μετανιώνω για όσα είπα, υπάρχουν ισχυροί οικονομικά Σύροι πρόσφυγες

Για ύπαρξη ισχυρών οικονομικά Σύρων που έχουν αφήσει τη χώρα τους, όμως δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε μια ασφαλή ευρωπαϊκή χώρα, έκανε λόγο ο Δημήτρης Μάρδας, διευκρινίζοντας τη δήλωσή του περί «προσφύγων-επενδυτών».

56f8c1341dc52472758b4811

«Ακόμα κι ο κόσμος που είχε πολλά χρήματα στη Συρία δεν μπόρεσε να φύγει, επειδή δεν πήρε τη βίζα που ήθελε. Πολλοί έχουν βρεθεί στην Τουρκία, χωρίς να έχουν μπορέσει να πάρει μαζί τα χρήματά τους», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και διευκρίνισε ότι, δεν αναφέρεται σε όλους τους πρόσφυγες.

«Δεν λέω εγώ ότι είχαν πολλά χρήματα κάποιοι μαζί τους», σημείωσε και διευκρίνισε ότι «όταν ετοιμάζουμε μία εισήγηση δεν την κάνουμε έτσι, έχουμε κάνει την έρευνά μας για το τι γίνεται στις άλλες χώρες. Ο νόμος ο οποίος αναφέρεται στα ακίνητα, αναφέρθηκε στη μορφή παραδείγματος».

Ξεκαθάρισε εξάλλου ότι «δεν εισάγεται καμία μορφή διάκρισης. Έχουμε 50.000 άτομα που θα ακολουθήσουν μία διαδικασία. Το θέμα που τέθηκε είναι ότι, αν υπάρχουν κάποια άτομα που έχουν χρήματα για επένδυση, θα τα δούμε».

«Είναι λάθος η αντίληψη που γίνεται», σημείωσε αναφερόμενος στο κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε από τη δήλωσή του, και ξεκαθάρισε πως δε μετάνιωσε για τη δήλωση αυτή, προσθέτοντας ότι «υπάρχει μία διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα, από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε εμπειρία και στο βαθμό που μπορούμε να την εφαρμόσουμε».