Newsroom

Newsroom

Μανχάταν: Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες – Τουλάχιστον 8 νεκροί

Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες, σε ποδηλατόδρομο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια ο οδηγός φέρεται να άνοιξε πυρ, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Associated Press.

59f8def61dc524eb448b4622

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, κάνοντας λόγο για άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, όχημα εισήλθε σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο στην οδό West, βόρεια τους οδού Chambers στο Μανχάταν, πέφτοντας πάνω σε πλήθος ανθρώπων.

Εν συνεχεία, το όχημα τύπου βαν έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο, με τον οδηγό, ο οποίος κρατούσε ψεύτικα όπλα, να δέχεται πυρά από αστυνομικούς. Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση.

Το FBI αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική επίθεση το περιστατικό, για το οποίο ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για έξι νεκρούς και 15 τραυματίες. Κατά την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός τους.

Πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Reuters τόνιζαν πως οι αρχές ερευνούν τώρα το ενδεχόμενο τρομοκρατίας. O οδηγός, φέρεται να φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για καβγά μεταξύ οδηγών φορτηγών, που είχε σαν αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να πέσει πάνω σε πεζούς και ο άλλος να ανοίξει πυρ με όπλο ιδιοκτησίας του. Όμως το σενάριο αυτό «καταρρίπτεται».