Μαντζουράνης: Έτοιμα να καταθέσουν τρία πρόσωπα που έκαναν υποκλοπές

Ζητούν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας, όπως ετέθησαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis

Μαντζουράνης

Έτοιμοι να καταθέσουν στις αρχές είναι τρεις άνθρωποι που εργάστηκαν για τη διάπραξη των υποκλοπών που αποκαλύπτονται τις τελευταίες εβδομάδες από τον Κώστα Βαξεβάνη και το Documento, υπό τον όρο ότι θα τεθούν σε καθεστώς προστασίας, όπως ετέθησαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Kontra.

«Θα πέσει άπλετο φως σε όλες τις πτυχές της “δυσώδους υπόθεσης” μόνο όταν υπάρξει πολιτική αλλαγή και η Δικαιοσύνη καταφέρει να απεγκλωβιστεί από το σφιχτό εναγκαλισμό του καθεστώτος Μητσοτάκη και αφεθεί απερίσπαστη να κάνει το καθήκον της», προανήγγειλε ο κ. Μαντζουράνης, και συνέχισε:

«Όπως ακριβώς έκανε και με το σκάνδαλο της Novartis, που παρά τον εναγκαλισμό, η Δικαιοσύνη αντέδρασε και πέταξε την υποτιθέμενη “σκευωρία Novartis”, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες να το κάνει και πάλι στην υπόθεση των υποκλοπών, η οποία είναι εξαιρετικής σημασίας και μεγαλύτερης ποινικής απαξίας από την υπόθεση της Novartis. Διότι, στην μεν Novartis είχαμε διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αλλά τώρα έχουμε προσβολές του πολιτεύματος, προσβολές των κρατικών απορρήτων της πολιτείας, έχουμε ενδεχομένως τέλεση κατασκοπείας, ενδεχομένως τέλεση εσχάτης προδοσίας και ασχολούμεθα με πλημμελήματα όπως τη παραβίαση των τηλεφωνικών επικοινωνιών ή του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω e-mail είτε μέσω επιστολών».

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους