Μάντζος για Καϊλή: «Δεν μπορεί η ΝΔ των υποκλοπών και του Predator να μας κουνά το δάχτυλο»

«Δεν μπορεί η ΝΔ των υποκλοπών και του Predator να μας κουνά το δάχτυλο για το φερόμενο σκάνδαλο των Βρυξελλών». Πρόσθεσε δε, ότι κινήθηκαν πολύ γρήγορα σε σχέση με άλλα κόμματα, για άλλα στελέχη, για άλλες ανήθικες πράξεις. «'Αρα δεν είμαστε... πάτσι σε αυτό! Είμαστε διαφορετικοί».

5605376

Βρισκόμαστε στην αρχή της διερεύνησης μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης και ίσως είμαστε ακόμα στην επιφάνεια και θα πρέπει να περιμένουμε με σεβασμό τις δικαιοκρατικές εγγυήσεις και το τεκμήριο αθωότητας σε νομικό επίπεδο, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τόνισε, ωστόσο, και πάλι ότι «σε πολιτικό επίπεδο, ήταν ακαριαία και αυτονόητη για εμάς η διαγραφή της κ. Καϊλή, όχι μόνο από την Ευρωομάδα, αλλά και από το Κίνημα στο σύνολό του». Υπογράμμισε επιπλέον ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί «πολιτική μηδενικής ανοχής σε υποθέσεις διαφθοράς και παραβίασης της πολιτικής ηθικής». Πρόσθεσε ότι κινήθηκε πολύ γρήγορα σε σχέση με άλλα κόμματα, για άλλα στελέχη, για άλλες ανήθικες πράξεις. «’Αρα δεν είμαστε… πάτσι σε αυτό! Είμαστε διαφορετικοί», υποστήριξε.

Ο κ. Μάντζος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική αποτίμηση της πορείας της Εύας Καϊλή και ιδίως τη στάση της στο σκάνδαλο των υποκλοπών, διότι, όπως είπε, «δεν μπορεί να εργαλειοποιείται η υπόθεση της κ. Καϊλή για να πληγεί η ηθική υπόσταση του ΠΑΣΟΚ. Η υπόθεση ενός προσώπου, το οποίο, σε τελική ανάλυση, είχε ήδη αξιοποιηθεί από τη ΝΔ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο ζήτημα των υποκλοπών». Επιμένοντας σ΄αυτό υποστήριξε: «Κάποιοι σπεύδουν ήδη από το βράδυ της σύλληψης έως και σήμερα να καταλογίσουν τη συμπεριφορά της κ. Καϊλή σε ένα ολόκληρο κόμμα. Δεν μπορεί η ΝΔ των υποκλοπών και του Predator να μας κουνά το δάχτυλο για το φερόμενο σκάνδαλο των Βρυξελλών».

Κατηγόρησε, παράλληλα, τη ΝΔ ότι «κρυφίως επιχειρεί ένα επικίνδυνο νομικό και πολιτικό άλμα συνενώνοντας την υπόθεση Καϊλή με τις υποκλοπές. Ότι τώρα είναι καλές οι υποκλοπές και ότι καλά κάνουν και παρακολουθούν πολιτικούς» και διερωτήθηκε:«Αν ήταν όντως καλές οι παρακολουθήσεις, γιατί ο κ. Πρωθυπουργός στις 8 Αυγούστου μίλησε για νόμιμο σφάλμα; Γιατί στις 5 Αυγούστου απέπεμψε τον διοικητή της ΕΥΠ και τον ΓΓ του; Γιατί άλλαξε τη νομοθεσία για τις παρακολουθήσεις; Γιατί παρακολούθησε τελικά τον κ. Κουκάκη ή τον κ. Χατζηδάκη; Πόσες αντιφάσεις πια να αντέξουμε; Πολλές δεν μαζεύονται;».

«Ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Κουκάκης δεν παρακολουθήθηκαν για κοινή ποινική εγκληματικότητα, αλλά για λόγους εθνικής ασφάλειας. Κάνω τις διακρίσεις για να είμαστε όλοι εξηγημένοι», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ερωτηθείς για τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών και την επίδραση που ενδεχομένως να έχει η υπόθεση της κ. Καϊλή, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «ποτέ δεν είχαμε ανασφάλεια και αμηχανία να κρατάμε μεζούρα και αποστάσεις. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε τη δική μας αυτόνομη πορεία, τη δική μας ιδεολογική αυτοτέλεια και δεν υπάρχουν περιστατικά και υποθέσεις που φέρνουν μακριά ή κοντά το ΠΑΣΟΚ με άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Τι συμβαίνει με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και τις προκλητικές αρχειοθετήσεις

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣΔΩροκ

Τι συμβαίνει με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και τις προκλητικές αρχειοθετήσεις

Προκλητική αρχειοθέτηση δικογραφίας με καταγγελίες για δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων που αποκάλυψε το Documento.