Μάντσεστερ: Γνώριζε το σχέδιο της επίθεσης ο αδερφός του δράστη

Ο αδερφός του φερόμενου δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ ομολόγησε μετά τη σύλληψή του ότι γνώριζε για την προετοιμασία της επίθεσης και ότι είναι και ο ίδιος μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με μονάδα των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης.

5925de741dc52419508b4591

Ο Χασέμ Αμπέντι, που συνελήφθη την Τρίτη, «είπε ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τον αδελφό του Σαλμάν Αμπέντι και ομολόγησε ότι ήταν παρών στη Βρετανία το διάστημα της προετοιμασίας της επίθεσης» επεσήμανε σε ανάρτησή της στο Facebook η «Δύναμη Αποτροπής», μονάδα της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Νωρίτερα, στη σύλληψη και του πατέρα του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ προχώρησαν οι αρχές στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Λιβύης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος μονάδας των λιβυκών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο δράστης του μακελειού στο Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπέντι είχε ταξιδέψει για τρεις εβδομάδες στην πατρίδα των γονέων του, Λιβύη, καθώς και στη Συρία, ενώ επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο λίγες μόνον ημέρες πριν την επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους και με το αμερικανικό δίκτυο NBC.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε εξάλλου τη σύλληψη πέμπτου υπόπτου για σχέση με την επίθεση.

Από την επίθεση στο φουαγέ της Μάντσεστερ Αρίνα, αμέσως μετά τη λήξη συναυλίας, τη Δευτέρα το βράδυ, έχασαν τη ζωή τους συνολικά 22 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν 64, οι 20 εξ αυτών σοβαρά.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι είναι πλέον φανερό ότι ο Αμπέντι δεν έδρασε μόνος και ότι πίσω από το χτύπημα βρίσκεται τρομοκρατικό δίκτυο.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους