Newsroom

Newsroom

Μανωλάδα: επιστάτες εξοπλισμένοι σα να ήταν σε φυτείες την εποχή της δουλείας

Ένας από τους τρεις επιστάτες που καταζητούνται για τους πυροβολισμούς σε βάρος αλλοδαπών εργαζομένων στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας (όλοι τους…

Ένας από τους τρεις επιστάτες που καταζητούνται για τους πυροβολισμούς σε βάρος αλλοδαπών εργαζομένων στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας (όλοι τους είναι εκτός κινδύνου) είχε εμπλακεί πέρυσι σε παρόμοια βίαιη ενέργεια σε βάρος αλλοδαπού, υπόθεση η οποία εκκρεμεί στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Αύγουστο ο 27χρονος, μαζί με έναν ακόμα Έλληνα, είχε διαπληκτιστεί με αλλοδαπούς εργάτες γιατί δεν τους πλήρωναν. Όταν, μάλιστα, ένας Αιγύπτιος εργάτης προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο με το οποίο επιχείρησαν να φύγουν, οι δύο Έλληνες έκλεισαν το παράθυρο πιάνοντας το χέρι του μετανάστη και τον έσυραν για αρκετή απόσταση.

Σύμφωνα εξάλλου με την αστυνομία, η οποία τόνισε πως δεν έχει προχωρήσει στη σύλληψη μεταναστών που δεν έχουν χαρτιά νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, οι δράστες ήταν εξοπλισμένοι με τρόπο που παραπέμπει στην εποχή της δουλείας στις φυτείες της Αμερικής, ενώ το γεγονός ότι η ένοπλη επίθεση δεν έγινε την ώρα της έντασης, αλλά λίγο αργότερα εκτιμάται πως υποδηλώνει εγκληματικές προθέσεις εκ μέρους των δραστών. Αναλυτικότερα, σημειώθηκε διαπληκτισμός των μεταναστών με τους τρεις επιστάτες για τη μη καταβολή δεδουλευμένων ημερομισθίων έξι μηνών, μετά από τον οποίο οι τρεις καταζητούμενοι αποχώρησαν από το σημείο. Λίγη ώρα αργότερα επανήλθαν, κρατώντας δύο κυνηγετικά όπλα κι ένα πιστόλι και πυροβόλησαν προς το μέρος των συγκεντρωμένων αλλοδαπών.