Μάννα εξ… ουρανού!

Πολύ βολικό για την κυβέρνηση και για όσους επιμένουν ότι πρέπει να δημιουργηθεί πανεπιστημιακή αστυνομία ήταν το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

5478868

Έχεις εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες μια πολιτική και έχεις δεσμευτεί ότι θα την υλοποιήσεις πάση θυσία. Υποστηρίζεις ότι αφού σε εμπιστεύτηκε το εκλογικό σώμα, έχεις την υποχρέωση να προχωρήσεις χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους. Σε στηρίζουν με φανατισμό μέσα ενημέρωσης και δημοσιολόγοι, κάποιοι εκ των οποίων σε πιέζουν να κινηθείς αποφασιστικά, με μπόλικο πάθος και χωρίς φόβο, γιατί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον χώρο όπου θέλεις να παρέμβεις, είναι εκτός ελέγχου. Η αντιπολίτευση έχει μπει σε κύκλο εσωστρέφειας. Την απασχολούν άλλα ζητήματα, ενώ συχνά βρίσκεται σε θέση απολογούμενου στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί εγκαλείται από δορυφόρους της κυβέρνησης για χαλαρή στάση και προκλητική επιείκεια απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές. Οι συνθήκες λοιπόν είναι ευνοϊκές.

Ωστόσο, στην πρώτη απόπειρα να την εφαρμόσεις, συναντάς αντιδράσεις σφοδρότερες απ’ αυτές που περίμενες. Η δημόσια συζήτηση δεν εξελίσσεται καλά για σένα, εκφράζονται αντιρρήσεις ακόμη και από συλλογικότητες που τις θεωρούσες φιλικές, ψύχραιμες φωνές που δεν ανήκουν στο χώρο των πολιτικών αντιπάλων σου σε καλούν να το ξανασκεφτείς, να τροποποιήσεις πλευρές της πολιτικής σου για να μην προκληθούν αχρείαστες εντάσεις σ’ ένα ευαίσθητο πεδίο και με βαριά καρδιά αποφασίζεις να κάνεις λίγο πίσω, επιστρατεύοντας επιχειρήματα που προκαλούν δυσφορία στους οπαδούς σου και κυρίως στους σκληρούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον –άλλοι με το αζημίωτο, άλλοι για ιδεολογικούς λόγους– να σε κανακεύουν, να σε αποθεώνουν, να συκοφαντούν όσους αντιστέκονται, χαρακτηρίζοντας τους επικίνδυνους λαϊκιστές. Η ολιγωρία σου εισπράττεται από τους υποστηρικτές σου ως ένδειξη αδυναμίας. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μειωθεί η επιρροή σου στα σκληρά ακροατήρια που σε έχουν επιλέξει για να επιβάλεις τον νόμο και την τάξη. Το δόγμα αυτό το είχες κάνει σημαία.

Επιπλέον, οι επιδόσεις σου σε άλλους τομείς είναι πολύ κατώτερες των προσδοκιών που είχες καλλιεργήσει, η εικόνα σου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των στρατευμένων δικτύων ενημέρωσης, χαλάει, οι ψηφοφόροι σου προβληματίζονται και αρκετοί μετακινούνται στην κατηγορία των αναποφάσιστων. Τι κάνεις; Αρπάζεις την πρώτη ευκαιρία που σου παρουσιάζεται για να επαναφέρεις το θέμα στην επικαιρότητα ή εν ανάγκη την κατασκευάζεις. Πολύ βολικό για την κυβέρνηση και για όσους επιμένουν ότι πρέπει να δημιουργηθεί πανεπιστημιακή αστυνομία ήταν το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό καθηγητή της ΑΣΟΕΕ από μασκοφόρους την ώρα που παρέδιδε μάθημα. Τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και ιστοσελίδες, που είχαν βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την εκκαθάριση των ΑΕΙ από τις καταλήψεις, ωρύονταν εναντίον των «μπαχαλάκηδων» που έχουν μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε εστίες ανομίας και ζητούσαν με φορτικότητα την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου για να επιβληθεί η τάξη, επανήλθαν με φλογερό ζήλο. Δε θεώρησαν σκόπιμο να περιμένουν να φωτιστεί η υπόθεση. Βρήκαν τους ενόχους. Δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τους αντιεξουσιαστές.

Και βεβαίως θύμισαν στην κυβέρνηση τη δέσμευσή της για τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας. Η πολεμική διάθεσή τους εναντίον των αντιεξουσιαστών δεν κάμφθηκε ούτε και όταν άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία που έδειχναν ότι πρόκειται για κάτι άλλο. Δεν τους προβλημάτισαν δηλαδή ούτε οι ισχυρισμοί του θύματος ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται τρεις συνάδελφοί του με τους οποίους είναι σε δικαστική διαμάχη ούτε το γεγονός ότι ο καθηγητής έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη από το 2018 και βεβαίως δε θεώρησαν φρόνιμο να επισημάνουν τις σχέσεις του θύματος με κορυφαίους υπουργούς και να αναρωτηθούν γιατί έμενε στη θέση του αν και ύποπτος για παράνομες πράξεις. Η ιστορία ήρθε «κουτί» στην κυβέρνηση… Μάννα εξ ουρανού. Σαν να ήταν έτοιμη από καιρό. Σαν να ήξερε ότι θα προκύψει.

Ανάγωγα

Διαμαρτύρεται η αντιπολίτευση γιατί η χώρα μας καταγράφεται ως πρωταθλήτρια στην ανεργία των πολιτών κάτω των 25 ετών για τον μήνα Νοέμβριο του 2021, καθώς σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δημοσιεύονται από την Eurostat. Μα, γιατί διαμαρτύρεται; Μήπως χαίρεται; Ο μιζεραμπιλισμός θα σπάσει τα μούτρα του, γιατί η κυβέρνηση είναι στα χαρακώματα και αντιστέκεται σθεναρά. Πρόκειται για παροδικό φαινόμενο. Όπως και η ακρίβεια.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους