Newsroom

Newsroom

Μάνα και κόρη πέταξαν το νεκρό βρέφος σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη – Πώς οι αρχές έφτασαν στη λύση του μυστηρίου

Στη σύλληψη μίας 19χρονης και της 54χρονης μητέρα της για την υπόθεση του βρέφους που είχε εντοπιστεί νεκρό σε κάδο απορριμμάτων, στην Πετρούπολη προχώρησαν χθες οι αρχές.

5a6837f71dc5243c6e8b4628 1

Έτσι εξιχνιάστηκε η πολύκροτη υπόθεση που αφορά το βρέφος που είχε εντοπιστεί νεκρό, τυλιγμένο μέσα σε μια σακούλα σε κάδο απορριμμάτων, στις 26 Φεβρουαρίου 2018, στην Πετρούπολη. Η 19χρονη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι η μητέρα του παιδιού, και η 54χρονη η μητέρα της.

Οι δύο γυναίκες, που συνελήφθησαν χθες, που ήταν η γιορτή της ημέρας, φέρονται να έχουν ομολογήσει την πράξη τους. Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 19χρονη ομολόγησε πως είχε μια ανεπιθύμητη κύηση και δεν ήθελε να κρατήσει το βρέφος, καθώς και ότι με τη βοήθεια της μητέρας της έπνιξαν το νεογέννητο και το πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων.


Έτσι, μόλις το γέννησε, στην μπανιέρα του σπιτιού της, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην οδό Ρωμυλίας, όπου εντοπίστηκε νεκρό το νεογέννητο του έβαλε χαρτιά στο στόμα για να σταματήσει να κλαίει. Στη συνέχεια, το έπνιξε με σχοινί και με τον ομφάλιο λώρο. Η 54χρονη, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι απλώς βοήθησε την κόρη της να το πετάξει στον κάδο απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η νεκροψία – νεκροτομή που ολοκληρώθηκε την επόμενη του εντοπισμού του βρέφους, έδειξε εγκληματική ενέργεια. Oι δράστες έπνιξαν με τον ομφάλιο λώρο και ένα κομμάτι σχοινί το αγοράκι φιμώνοντας το με ένα κομμάτι χαρτί, λίγη ώρα μετά τη γέννηση του το προηγούμενο βράδυ.


Πώς οδηγήθηκαν οι αρχές στις συλλήψεις

«Η εξιχνίαση της υπόθεσης που αφορά το βρέφος το οποίο πέταξε η 22χρονη μητέρα του στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, στη Νέα Σμύρνη, έδειξε τον δρόμο για το περιστατικό με το νεογέννητο που εντοπίστηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων, στην Πετρούπολη», τονίζουν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι δύο υποθέσεις έχουν πολλά κοινά σημεία. Μητέρες μικρής ηλικίας, που είχαν ανεπιθύμητη κύηση και ήθελαν με κάθε τρόπο να “ξεφορτωθούν” το νεογέννητο παιδί τους, το οποίο πέταξαν, μάλιστα, πολύ κοντά στο σημείο που διέμεναν. Έπειτα από την υπόθεση της Νέας Σμύρνης, μπήκε στην τελική ευθεία η εξιχνίαση με το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.


Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ