Μαμαλάκης για Μητσοτάκη: Με πειράζει πολύ ο εφησυχασμός του για το ΚΕΘΕΑ

 «Ζητώ συνάντηση με τον Κικίλια για να του πω πόσο πραξικοπηματικά ενήργησε», είπε ο κ. Μαμαλάκης

1350693

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, επί 6 χρόνια μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, μίλησε στον real fm και στον Νίκο Μπογιόπουλο για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο Κέντρο, οι οποίες, όπως τόνισε ανατρέπουν την φιλοσοφία του οργανισμού. Άλλο η αποτοξίνωση, άλλο η απεξάρτηση, σημείωσε ο κ.Μαμαλάκης, υπερασπιζόμενος την ελεύθερη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ η οποία υπονομεύεται από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, άποψη την οποία διατηρεί μετά και από την επικοινωνία που όπως ανέφερε είχε με τον διορισμένο από τον υπουργό Υγείας νυν πρόεδρο του Κέντρου. «Ζητώ από τον πρωθυπουργό να με ακούσει για το θέμα του ΚΕΘΕΑ», είπε ο Ηλίας Μαμαλάκης εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την κυβερνητική μεθόδευση.  

«Έρχεται αυτή η εκλεγμένη δημοκρατική κυβέρνηση και καταργεί ένα εκλεγμένο δημοκρατικό Συμβούλιο που αποτελείται από επιστήμονες της ψυχιατρικής, της νομικής που ζουν μέσα στην κοινωνία. […] Πιστεύω ότι σε ένα βάθος χρόνου, παρά τις υποσχέσεις για σταθερότητα, θα οδηγηθούμε σε συρρίκνωση με τον οργανισμό του ΟΚΑΝΑ. […] Στην ουσία, θα το πω καθαρά αλλά δε θα μπω σε λεπτομέρειες, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι πολιτική και εκδικητηκή. Το τι πιστεύω εγώ ότι πρέπει να γίνει δεν έχει καμία αξία. Αξία έχει το ότι δε θα γίνει τίποτα γιατί άλλος έχει το μαχαίρι, άλλος τη τούρτα. Έχω ζητήσει μια συνάντηση με τον υπουργό τον κ. Κικίλια να του πω τι εχω καταλάβει από την πολιτική πράξη που έγινε και να του πω πόσο άδικα και πόσο πραξικοπηματικά ενήργησε ενώ θα μπορούσε με άλλο τρόπο να αφήσει το ΔΣ να δουλέψει δημοκρατικά.

Μου κάνει εντύπωση ο εφησυχασμός του πρωθυπουργού. Πολύ με πειράζει αυτό».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…