Μαμά μαθήτριας στη Σταυρούπολη: «Το αυγό πρέπει να σπάσει - Τα φιδάκια πρέπει να πατηθούνε» (video)

«Απειλείται η ζωή της, κανείς δεν μπορεί να μου εγγυηθεί ότι η κόρη μου θα είναι ασφαλής στο σχολείο»,

NewsRoom 04/10/2021 | 11:28

Για την άγρια επίθεση που δέχτηκε η κόρη της από φασίστες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης την ώρα που βρισκόταν μέσα στο σχολείο, κλήθηκε να μιλήσει η μητέρα της νεαρής μαθήτριας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Απειλείται η ζωή της, κανείς δεν μπορεί να μου εγγυηθεί ότι η κόρη μου θα είναι ασφαλής στο σχολείο», ανέφερε η μητέρα της, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι άγρια ξυλοκοπήθηκαν και όσοι έσπευσαν να την βοηθήσουν.

Η νεοναζιστική επίθεση στην νεαρή μαθήτρια συνέβη όταν η κοπέλα ξεκίνησε να μαγνητοσκοπεί τις κινήσεις των νεοναζί, κίνηση η οποία εξόργισε τους ακροδεξιούς συμμαθητές της, οι οποίοι την χτύπησαν με αποτέλεσμα η μαθήτρια ακόμα να μην μπορεί να πάει στο σχολείο.

Όπως κατήγγειλε η μητέρα της μαθήτριας, οι ακροδεξιοί θύλακες του σχολείου είναι γνωστοί καθότι όταν ξεκίνησαν να την ξυλοκοπούν δεν φόραγαν κουκούλες. Παρόλα αυτά, όπως η ίδια αναφέρει, κανείς δεν μιλάει και δεν καταγγέλλει το περιστατικό, ούτε ακόμα και οι καθηγητές, γιατί επικρατεί τρόμος.

Η μαθήτρια, όπως είπε η μητέρα της, δεν πάει ακόμα στο σχολείο γιατί η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί ενώ επεσήμανε ότι «κανείς δεν μπορεί να μου εγγυηθεί ότι το παιδί μου θα είναι ασφαλές στο σχολείο».

Επίσης, όπως η ίδια ανάφερε, μόλις το 1/3 των παιδιών έχουν επιστρέψει στο σχολείο, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μέλλει γενέσθαι σε ότι αφορά πιθανές νέες εντάσεις λόγω των εκλογών των μαθητικών οργάνων αλλά και της επετείου του ενός έτους από την καταδίκη των νεοναζί.

Τέλος, όπως η ίδια δήλωσε: «Πιστεύω στο κράτος δικαίου. Αυτοί μπορεί να θέλουν αίμα για να θρέψουν τη μηχανή τους, αλλά από την άλλη, η μηχανή αυτή πρέπει να σταματήσει. Το αυγό πρέπει να σπάσει και τα φιδάκια πρέπει να πατηθούνε»

 

Ετικέτες

 •  •