«Μάλλον ο ιός μεταδίδεται μόνο από φαντάρους…»

«Πυρ» προς πάσα κατεύθυνση ανοίγει η σοβαρή καταγγελία που έφτασε στο documentonews.gr προερχόμενη από στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία σε μονάδες του Έβρου

ek syrsrd

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα αρκετοί οπλίτες θητείας, έζησαν, από το δικό τους μετερίζι φυσικά, την έκρυθμη κατάσταση στις Καστανιές ενώ όλοι οι στρατιώτες βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας ντυμένοι στα χακί, με τις όποιες επιπρόσθετες δυσκολίες συνεπάγονται.

Ωστόσο, η καταγγελία που έχει στη διάθεσή του το documentonews.gr, γεννά πάρα πολλά ερωτήματα, που ζητούν απάντηση, και προβληματισμό. Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης, οι στρατιώτες βιώνουν τη δική τους καραντίνα, που προφανώς είναι ακόμα πιο δύσκολη γιατί δεν μπορούν να… μείνουν σπίτι.

Τα στοιχεία του αποστολέα για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να δημοσιευτούν.

«Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να αναφερθώ για δύο ζητήματα που βιώνουμε στις μοναδες του Έβρου. Αρχικά, οι επαγγελματίες οπλίτες, τα στελέχη του Ελληνικού στρατού, με όλο το θέμα που είχε γίνει στα σύνορα παραπονέθηκαν και έλαβαν τελικώς ένα χρηματικό ποσό για κάθε υπηρεσία τους στις Καστανιές λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας. Οι αξιωματικοί τόνιζαν ότι ανήκουν στα γραφεία και στα επιχειρησιακά σχέδια και όχι στην φύλαξη των συνόρων. Τελικά κι εμείς βρεθήκαμε στα σύνορα εκείνοι πήραν απαλλαγές από τις υπηρεσίες τους, και το αίτημά μας για κάποια τιμητική άδεια από το ΓΕΣ και την μονάδα μας απαντήθηκε από τον Διοικητή με την απαράδεκτη ατάκα ότι είναι τιμή μας που βρεθήκαμε εκεί και φυλάξαμε τα σύνορα, οπως είπε, από τους αλλοδαπούς.

 Φτάσαμε λοιπόν, οι στρατιώτες στον Έβρο έχοντας υπομένει τόσα χημικά και τόσα κρύα να είμαστε έγκλειστοι 43 ημέρες και 2,5 μήνες μακριά από τις οικογένειές μας χωρίς καμία άγραφη ή τιμητική άδεια.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά τον COVID-19 όπου βρισκόμαστε όλοι οι φαντάροι σε καραντίνα στο στρατόπεδο με απαγόρευση εξόδου. Μάλλον ο ιός μεταδίδεται μόνο από φαντάρους γιατί τα στελέχη μπαινοβγαίνουν καθημερινά στο στρατόπεδο με κίνδυνο να μεταφέρουν τον ιό εδώ την ώρα που εμείς δεν μπορούμε να πάμε ούτε μέχρι το Σούπερ Μάρκετ. 

Με αυτά τα παραμύθια δίνουν στον κόσμο την εντύπωση ότι εδώ στον Έβρο οι φαντάροι προστατεύονται από την πανδημία αλλά κάθε άλλο, την στιγμή που σε μεγάλες πόλεις οι φαντάροι έχουν την δυνατότητα να βγαίνουν -με προσοχή- κανονικά από τα στρατόπεδά τους».

Πηγή: Documentonews.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…