«Μάλλον ο ιός μεταδίδεται μόνο από φαντάρους...»

«Πυρ» προς πάσα κατεύθυνση ανοίγει η σοβαρή καταγγελία που έφτασε στο documentonews.gr προερχόμενη από στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία σε μονάδες του Έβρου

NewsRoom 27/04/2020 | 21:36

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα αρκετοί οπλίτες θητείας, έζησαν, από το δικό τους μετερίζι φυσικά, την έκρυθμη κατάσταση στις Καστανιές ενώ όλοι οι στρατιώτες βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας ντυμένοι στα χακί, με τις όποιες επιπρόσθετες δυσκολίες συνεπάγονται.

Ωστόσο, η καταγγελία που έχει στη διάθεσή του το documentonews.gr, γεννά πάρα πολλά ερωτήματα, που ζητούν απάντηση, και προβληματισμό. Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης, οι στρατιώτες βιώνουν τη δική τους καραντίνα, που προφανώς είναι ακόμα πιο δύσκολη γιατί δεν μπορούν να... μείνουν σπίτι.

Τα στοιχεία του αποστολέα για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να δημοσιευτούν.

«Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να αναφερθώ για δύο ζητήματα που βιώνουμε στις μοναδες του Έβρου. Αρχικά, οι επαγγελματίες οπλίτες, τα στελέχη του Ελληνικού στρατού, με όλο το θέμα που είχε γίνει στα σύνορα παραπονέθηκαν και έλαβαν τελικώς ένα χρηματικό ποσό για κάθε υπηρεσία τους στις Καστανιές λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας. Οι αξιωματικοί τόνιζαν ότι ανήκουν στα γραφεία και στα επιχειρησιακά σχέδια και όχι στην φύλαξη των συνόρων. Τελικά κι εμείς βρεθήκαμε στα σύνορα εκείνοι πήραν απαλλαγές από τις υπηρεσίες τους, και το αίτημά μας για κάποια τιμητική άδεια από το ΓΕΣ και την μονάδα μας απαντήθηκε από τον Διοικητή με την απαράδεκτη ατάκα ότι είναι τιμή μας που βρεθήκαμε εκεί και φυλάξαμε τα σύνορα, οπως είπε, από τους αλλοδαπούς.

 Φτάσαμε λοιπόν, οι στρατιώτες στον Έβρο έχοντας υπομένει τόσα χημικά και τόσα κρύα να είμαστε έγκλειστοι 43 ημέρες και 2,5 μήνες μακριά από τις οικογένειές μας χωρίς καμία άγραφη ή τιμητική άδεια.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά τον COVID-19 όπου βρισκόμαστε όλοι οι φαντάροι σε καραντίνα στο στρατόπεδο με απαγόρευση εξόδου. Μάλλον ο ιός μεταδίδεται μόνο από φαντάρους γιατί τα στελέχη μπαινοβγαίνουν καθημερινά στο στρατόπεδο με κίνδυνο να μεταφέρουν τον ιό εδώ την ώρα που εμείς δεν μπορούμε να πάμε ούτε μέχρι το Σούπερ Μάρκετ. 

Με αυτά τα παραμύθια δίνουν στον κόσμο την εντύπωση ότι εδώ στον Έβρο οι φαντάροι προστατεύονται από την πανδημία αλλά κάθε άλλο, την στιγμή που σε μεγάλες πόλεις οι φαντάροι έχουν την δυνατότητα να βγαίνουν -με προσοχή- κανονικά από τα στρατόπεδά τους».

Πηγή: Documentonews.gr