Μάλλον μας τρολάρει ο Γεραπετρίτης-Είμαστε η χώρα που ενίσχυσε με τα μεγαλύτερα ποσά τους πολίτες

Μετά από τον νέο κυβερνητικό εμπαιγμό με το Power Pass ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ή μας τρολάρει με τις δηλώσεις του ή περιγράφει άλλη χώρα.

EK Gerapetritis

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το πολυδιαφημισμένο Power pass, που τελικά κατέληξε σε μέγα φιάσκο, αφού σημείωσε ότι στην πολιτική αρένα έχει χαθεί το αληθές νόημα των λέξεων είπε «όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα αναπληρωθεί το 60% της επιπρόσθετης επιβάρυνσης που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά. Αυτή η τοποθέτηση στηρίζεται σε συγκεκριμένα αντικειμενικά δεδομένα. Υπολογίστηκε από τους ανεξάρτητους φορείς εποπτείας και ρύθμισης ποια ήταν η επιπλέον επιβάρυνση, η οποία υπολογίστηκε περίπου στα 450 εκατομμύρια. Επί αυτής της βάσης το 60% αναπληρώνεται ήδη με την ενίσχυση, και μάλιστα υπάρχει μεγαλύτερη ενίσχυση από αυτή που είχε αρχικά προγραμματιστεί καθώς περιλαμβάνεται και ο Ιούνιος».

Βέβαια τα λόγια του αυτά, έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, που παραδέχθηκε σχετικά με το Power Pass ότι θα το ήθελε… μεγαλύτερο.

«Οι πολίτες βλέπουν για το συγκεκριμένο επτάμηνο την αναπλήρωση του 60% της αύξησης που είχαν» συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που λέγεται από την πλευρά της αντιπολίτευσης ότι οι πολίτες δεν βλέπουν τα 600 ευρώ είναι ένα τεράστιο σφάλμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Όλοι οι πολίτες θα δουν την αναπλήρωση στο 60%. Καμία χώρα δεν έχει αναπληρώσει όλες τις απώλειες που υπάρχουν εξαιτίας της αύξησης του ρεύματος. Αυτό θα ήταν εντελώς αδύνατο διότι όπως καταλαβαίνουν όλοι θα ήταν μια δημοσιονομική βόμβα. Η Ελλάδα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΕ και του ΟΟΣΑ είναι η χώρα η οποία κατά αναλογία του ΑΕΠ έχει δώσει την μεγαλύτερη ενίσχυση στους πολίτες για την αναπλήρωση της ενεργειακής αύξησης. Αυτά είναι αντικειμενικά δεδομένα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…