Μαλλιά κουβάρια στην Προανακριτική

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε έξω από την αίθουσα που συνεδρίαζε η Προανακριτική Επιτροπή κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου μεταξύ των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου από τη μία και του Θ. Πλεύρη και του Δ. Μαρκόπουλο από την άλλη  

w18 9154720456263

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Θ. Πλεύρης βγήκε από την αίθουσας συνεδρίαζε η Προανακριτική προκειμένου να αποδείξει στους δημοσιογράφους ότι δεν τροποποιήθηκε η αρχική λίστα μαρτύρων της ΝΔ και πως δεν προστέθηκαν εκ των υστέρων τα ονόματα των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου προκειμένου να εξαιρεθούν από την Επιτροπή.

Τότε, από την αίθουσα εξήλθε ο πρώην αν. υπουργός Υγείας λέγοντας στον βουλευτή της ΝΔ ότι αποφάσισαν μαζί με τον Β. Κεγκέρογλου να εξαιρέσουν τον ίδιο και τον Δ. Τζανακόπουλο από την Προανακριτική προκειμένου να προφυλάξουν τον Κ. Φρουζή.

Βγαίνοντας εκτός εαυτού από τις ειρωνείες περί μη τεχνολογικής επάρκειας από τον Θ. Πλεύρη, ο Π. Πολάκης αποκάλεσε «καραγκιοζάκο» τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, ενώ λίγο αργότερα ο Δ. Τζανακόπουλος περνώντας από το σημείο τον χαρακτήρισε «φασίστα».

Στην ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ήρθαν να προστεθούν οι ειρωνείες και οι χαρακτηρισμοί του Δ. Μαρκόπουλου προς τον Δ. Τζανακόπουλο. «Κοιτάτε ποιος ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος που φωνάζει αλλόφρων» είπε ο βουλευτής της ΝΔ αφήνοντας αιχμές για το ήθος του Δ. Τζανακόπουλου. Σε εκείνο το σημείο, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε το λόγο από τον πρώην δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος, με τον Π. Πολάκη να παίρνει τη σκυτάλη.

«Εμείς βγάζουμε το ψωμί μας τίμια. Είσαι ένα έμμισθο παπαγαλάκι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Δεν είμαστε σαν κι εσένα, πληρωμένο μικρόφωνο και δολοφόνος χαρακτήρων», ήταν τα λόγια του Π. Πολάκη πρόσωπο με πρόσωπο με τον Δ. Μαρκόπουλο, ο οποίος αρκέστηκε σε μερικά αμήχανα χαμόγελα πριν μπει άρον άρον στην αίθουσα της Προανακριτικής Επιτροπής.