Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τοποθετήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με την υπόθεση της Λιάνα, σημειώνοντας πως «είναι προφανές ότι υπήρξαν σοβαρές δυσλειτουργίες», με την κυβερνητική εκπρόσωπο Μοντ Μπρεζόν να μεταφέρει ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, εγείρεται ζήτημα «εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς μας».
Εκφράζοντας «τη συγκίνηση ολόκληρου του έθνους», καθώς και «την αγάπη και την αλληλεγγύη προς την οικογένεια», ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «ο σεβασμός, η στήριξη και η αξιοπρέπεια πρέπει να υπερισχύσουν». Παράλληλα, επισήμανε πως «δεν απαντάμε σε μια τραγωδία με κραυγές. Η βιασύνη και ο λαϊκισμός δεν αποτελούν απαντήσεις αντάξιες της περίστασης».
Όπως ανέφερε, «πρέπει πλέον να κατανοήσουμε τι αφορά ατομικές ευθύνες και τι συνιστά συστημικές δυσλειτουργίες στο σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών που εμπλέκονται», ενώ κάλεσε να αναμένονται τα πορίσματα των σχετικών επιθεωρήσεων που θα δημοσιοποιηθούν στις 19 Ιουνίου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις «μεθοδικά» και να «ενισχυθούν όλα όσα χρειάζεται να ενισχυθούν υπό το φως των πραγματικών γεγονότων».
Σύμφωνα με τη Le Parisien, ο Μακρόν ανέφερε επίσης ότι το πρόσφατο νομοσχέδιο για την προστασία των παιδιών θα πρέπει να τροποποιηθεί μόνο εφόσον τα πραγματικά δεδομένα το καταστήσουν αναγκαίο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην πρόταση νόμου που προωθείται για την ευρύτερη αντιμετώπιση της έμφυλης και σεξουαλικής βίας.
Από την πλευρά της, η Μοντ Μπρεζόν διαβεβαίωσε ότι «δεν θα κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί».
«Αν χρειαστούν κυρώσεις, θα επιβληθούν. Αν το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση χρειάζεται τροποποιήσεις, θα γίνουν», σημείωσε, προσθέτοντας επίσης ότι «κανείς δεν μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του και αυτό ισχύει και για τους παράγοντες της δικαστικής εξουσίας. Βρισκόμαστε σε μια στιγμή όπου ο συντεχνιασμός δεν έχει θέση».
Αναφορικά με τη συζήτηση για τους πόρους της Δικαιοσύνης, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «ο προϋπολογισμός της Δικαιοσύνης δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλός», επιμένοντας πως δεν έχουν γίνει περικοπές στον συγκεκριμένο τομέα.
Διαβάστε επίσης:
Γαλλία – Γερμανία: Γιατί ναυάγησε το σχέδιο για κοινό μαχητικό αεροσκάφος νέας γενιάς
Σάλος στη Γαλλία: Υπό κράτηση ο τραγουδιστής Πατρίκ Μπρουέλ – Κατηγορείται για βιασμούς
Γαλλία: Πρόστιμο-καμπάνα 22 εκατ. ευρώ κατά της Shein – Προσφυγή της εταιρείας κατά της απόφασης
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια