Μάκης Βορίδης: Εκτροφή

Το ψηφοθηρικό παιχνίδι που παίζει μαζί τους ο Μητσοτάκης – με αιχμή την ομάδα του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, που νομιμοποιούσε τις «αξίες» τους - είναι το ενυδρείο εκτροφής νέας Χρυσής Αυγής- by Kyriakos.

Βορίδης 0

Ευτύχημα δεν το λες. Αυτός που νομοθέτησε κατά της Χρυσής Αυγής- ή μόνο κατά του Κασιδιάρη;- ήταν κάποιος που συνυπήρξε στο «χώρο». Όμοιος ομοίω, με τον νεοναζί Μιχαλολιάκο και τον φασίστα Κώστα Πλεύρη.

Στο βιογραφικό του υπάρχουν – πλην της άμεσης σχέσης με τον έγκλειστο δικτάτορα – συνεργασίες με την μεταπολιτευτική ακροδεξιά και στενές επαφές με νεοφασιστικές οργανώσεις της Ευρώπης. Ουν μην αλλά και κουμπαριά με τους Λεπέν.

Ως ανανήψας ο Μάκης Βορίδης – κατά δήλωση του πρώην «ακτιβιστής της Δεξιάς» – είναι σήμερα υπουργός του τάχα κεντρώου Μητσοτάκη – που του ανέθεσε να «φράξει» τον δρόμο της επιστροφής εγκληματικών οργανώσεων στο Κοινοβούλιο.

Τον φράζει, ή τους υποδεικνύει παράκαμψη;

Αν αφήσουμε στην άκρη τις – καθόλα έγκυρες – συνταγματικές προσεγγίσεις, πολιτικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναδεικνύει αυτό που τάχα θέλει να περιορίσει.

Με το πρόσχημα ότι μπλοκάρει την είσοδο του καταδικασθέντος – αλλά όχι τελεσίδικα και συνεπώς με πολιτικά δικαιώματα ακόμη – Χρυσαυγίτη, συγκρούεται με το Σύνταγμα, δια …νόμου!

Είναι μάλιστα ορατός ο κίνδυνος να καταστήσει τη χώρα και σε αυτό υπόλογη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς: για καλυμμένη δίωξη ιδεών. Οχι μόνο νεοναζιστικών.

Γίνεται εφιαλτικό αν ληφθεί υπόψη ότι αναθέτει στον Αρειο Πάγο τη λήψη πολιτικών αποφάσεων και μάλιστα καθ’ υπόδειξη από την ΕΥΠ και την Αστυνομία!

Συν το μπάχαλο που θα προκληθεί με τις περιγραφές του νόμου… ακόμη και για πλάκα.

Ο εφιάλτης έχει και μια πλευρά απελπισίας: το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που μετείχε στη θεμελίωση της Δημοκρατίας χωρίς φόβητρα, φωτογραφικές νομοθεσίες, και συνταγματικές αλλοιώσεις, συντάσσεται με τον Βορίδη.

Σαν να μην έχει πλέον η ηγεσία του περιθώρια διαφοροποίησης από τις επιλογές του Μητσοτάκη.

Το κρίσιμο θέμα που όφειλε να λύσει η Βουλή, δεν ήταν τι γίνεται με τον Κασιδιάρη, αλλά τι συμβαίνει με όσους προτίθενται να ψηφίσουν τον Κασιδιάρη- ή κάποιο ομοίωμά του.

Ιστορικά, όσοι σε μια μόνο εκλογή έριξαν δαγκωτό Χ.Α. ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο. Από αυτούς οι 165.000 δεν άλλαξαν επιλογή, ούτε στις εκλογές του 2019, παρά τα – αντιμεταναστευτικά , ρατσιστικά και εθνικιστικά -κλεισίματα ματιού από τον Μητσοτάκη.

Ο Βορίδης που ανέλαβε να κρατήσει τους υπολοίπους στην κάλπη της ΝΔ – με πρόσχημα τον Κασιδιάρη, έριξε τοξικό μελάνι σουπιάς στον ΣΥΡΙΖΑ.

-«Μήπως θέλετε να κατέβει η Χρυσή Αυγή και δεν μας το λέτε;» είπε σαρδώνεια στην αξιωματική αντιπολίτευση. Το χούι φεύγει τελευταίο.

Να μείνουμε στην ουσία: όσο υπάρχουν πολίτες που υιοθετούν τη νεοναζιστικές ιδέες και πρακτικές, θα υπάρχει και νεοναζιστικό κόμμα.

Το ψηφοθηρικό παιχνίδι που παίζει μαζί τους ο Μητσοτάκης – με αιχμή την ομάδα του ακροδεξιού ΛΑΟΣ , που νομιμοποιούσε τις «αξίες» τους – είναι το ενυδρείο εκτροφής νέας Χρυσής Αυγής – by Kyriakos.

Πηγή: IEidiseis

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ