Μάκης Βορίδης: Επ' αόριστον αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων (video)

Υποστηρίζει ότι στόχος δεν είναι ο διχασμός και η τιμωρία, αλλά η προστασία της δημόσιας υγείας

NewsRoom 27/07/2021 | 11:53

Την ίδια στιγμή που μετά την κοινωνική κατακραυγή η κυβέρνηση αποφάσισε να αφήσει -για την ώρα- στην άκρη την επιθετική ρητορική απέναντι σε όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, υιοθετώντας μια περισσότερο συναινετική στρατηγική γύρω από το εμβόλιο και επιλέγοντας την πειθώ και τα κίνητρα για να αλλάξει την γνώμη στους έως και σήμερα ανεμβολίαστους, ο Υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σε νέους εκβιασμούς κάνοντας λόγω για επ΄ αόριστον αναβολή των μη εμβολιασμένων.

Σε πρωινή εκπομπή στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στο τιμωρητικό μέτρο της αναστολής εργασίας ως συνέπεια της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε εργαζομένους μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικούς, και υποστήριξε πως ο χρόνος που θα βρίσκονται σε αναστολή είναι αόριστος και σύμφωνα με τη σχετική διάταξη έως τα τέλη Οκτωβρίου η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στη συνέχεια, η επαναξιολόγηση θα γίνει ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, με βάση την εξέλιξη της πορείας του εμβολιαστικού προγράμματος,και τον αριθμό των εργαζόμενων που θα εμβολιαστεί.

Έπειτα, ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την βεβαιότητά του σχετικά με το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που διατηρούν επιφυλάξεις για τα εμβόλια, δεν ταυτίζονται με τις συνομωσιολογικές θεωρίες των αρνητών.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι επιστρέφει στο κυβερνητικό δόγμα εκφοβισμού της κοινωνίας, ο ίδιος αντέκρουσε τις κατηγορίες που του προσάπτει η αντιπολίτευση περί διχασμού της κοινωνίας και τιμωρίας των εργαζομένων υποστηρίζοντας πως στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Μάκη Βορίδη εδώ: 

*Φωτογραφία Αρχείου