Μάκη δεν είναι βρυχηθμός, είναι το εντερικό σου σύστημα

Να χτυπάς πτώματα και άνανδρο είναι και δεν έχει νόημα. Με αυτή την έννοια, το να χαραμίζεις έστω και πέντε λέξεις για το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, μπορεί και να παρεξηγηθεί. Αλλά από την άλλη, το να ανακόπτεις τον εθνικό ηδονοβλεψία από νέα συμβόλαια , έχει μια κάποια χρησιμότητα.

Ο Τριανταφυλλόπουλος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Άδωνη και την παρέα του, ανέβασε στο site του, πως το koutipandoras.gr (και εγώ προσωπικά) κάναμε δημοσιογραφική απάτη.

Του Κώστα Βαξεβάνη

Δηλαδή κάναμε photoshop σε φωτογραφία που έδειχνε τα μέλη της εταιρείας που ρύπανε το Σαρωνικό και αντικαταστήσαμε ένα πρόσωπο με ένα άλλο. Φυσικά ο Τριανταφυλλόπουλος ήξερε την αλήθεια γιατί τη γράψαμε και την επιβεβαίωσε και το site ellinikahoaxes (δείτε εδώ http://ellinikahoaxes.gr/2017/09/16/dimosiografiki-apati-tou-kosta-vaksevani/ ) όπως και πολλοί άλλοι στο διαδίκτυο. Το koutipandoras.gr είχε αναρτήσει τη φωτογραφία από το site της εταιρείας παραθέτοντας μάλιστα και το link εκτός από τη φωτογραφία. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται και από την αποθηκευμένη από τη Google σελίδα, η εταιρεία άλλαξε τα πρόσωπα στο site της. Τριανταφυλλόπουλος, Άδωνης, Βαρβιτσιώτης και ένα χρυσαυγίτικο blog με σχέσεις με τον Άδωνη, αποκάλυψαν την «απάτη Βαξεβάνη» δηλαδή την αλλαγή από εμάς της φωτογραφίας.

«Γράψτους εκεί που πρέπει να τους γράψεις και μη χαραμίζεις λέξεις» μου είπε ένας φίλος που τα παρακολούθησε όλα αυτά. Μπορεί να έχει και δίκιο, αλλά μια που ο Τριανταφυλλόπουλος, ξύνεται στη γκλίτσα του τσομπάνη έστω και για να του δώσει κάποιος σημασία ή για να τον νοικιάσει κανένας σε τιμή ευκαιρίας, είπα να γράψω.

Ο Τριανταφυλλόπουλος έχει πολλούς λόγους για να με μισεί και μένα και την ομάδα μου. Αποκαλύψαμε την μεγάλη απάτη με τα νανογιλέκα, και η αποκάλυψη ,του αφαίρεσε έσοδα (σε αυτόν και τον συνεταίρο του) πάνω από 6 εκατομμύρια. Στείλαμε τα γιλεκάκια σε τρια Πανεπιστήμια που αποφάνθηκαν για την απάτη. Απευθυνθήκαμε στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και το ΕΣΡ και απαγορεύθηκε να κάνει παραπλανητικές διαφημιστικές εκπομπές εμφανίζοντας τον εαυτό του ως Ιησού του δημοσιογραφικού Βόθρου, που φορώντας γιλεκάκια σήκωνε ανάπηρους από την αναπηρική καρέκλα. Ο Τριανταφυλλόπουλος οδήγησε τον συνεταίρο του σε δικαστικές περιπέτειες μαζί μας και καταστράφηκε.

Αποκαλύψαμε ακόμη πως πήρε 11 εκατομμύρια από τον Όμιλο Λαυρεντιάδη τα οποία διοχέτευσε σε προσωπικούς λογαριασμούς κλείνοντας την εφημερίδα που είχε ανοίξει μαζί του (το δημοσίευμά μας προκάλεσε εισαγγελική έρευνα)

Το κυριότερο όμως είναι πως αποκαλύψαμε, πως η Αντιτρομοκρατική, ενώ υπήρχαν καταθέσεις που κατονόμαζαν τον Τριανταφυλλόπουλο ως εμπλεκόμενο στη δολοφονία του πρώην συνεργάτη του Σωκράτη Γκιόλια, δεν ερεύνησε ποτέ την πιθανότητα μιας τέτοιας σχέσης.

Άρα ο Τριανταφυλλόπουλος έχει τα δίκια του. Το μεγάλο του μίσος όμως δεν προέρχεται από την έκθεσή του από εμάς. Το μένος του καθοδηγείται από το φθόνο και τον χολερικό του χαρακτήρα. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος πλούτισε εμφανίζοντας ως ερευνητική δημοσιογραφία την κλειδαρότρυπα, την βρωμερή έκθεση απλών ανθρώπων που δεν είχαν δημόσιο ρόλο και φυσικά τα συμβόλαια.

Την εποχή που ήταν παντοδύναμος υπήρχαν δύο είδη τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, αυτή της σιωπής και αυτή των «πιέσεων». Το βρώμικο νταραβέρι το οποίο μάλιστα πλαισίωναν δεκάδες επώνυμοι στα πάνελ του Τριανταφυλλόπουλλου, εμφανιζόταν ως αποκαλυπτική δημοσιογραφία.

Ο κύκλος αυτός έκλεισε, γιατί τέλειωσαν οι πελάτες του Τριανταφυλλόπουλλου. Η κρίση εξάλλου έκανε τον κόσμο πιο ώριμο περί τα τηλεοπτικά και γρήγορα όλοι κατάλαβαν πως ο Ταρζάν δεν ήταν παρά μια μαιμού που ανεβαίνοντας ψηλά απλώς είχε φανεί ο κώλος της.

Ο Τριανταφυλλόπουλος έμεινε απελπιστικά μόνος αλλά κυρίως αδύναμος σε δημόσια θέα. Κανένας δεν τον θέλει, κανένα κανάλι πια δεν τον χρειάζεται αφού δεν μπορεί να λύσει κανένα από τα προβλήματα για τα οποία τον νοίκιαζαν. Το σημαντικότερο είναι πως δεν τον φοβάται κανένας.

Καβάλα στο άλογο της αφήγησης που έχει για τον εαυτό του τρέχει προς την καταστροφή. Ο χαρακτήρας του όμως δεν του επιτρέπει ούτε αυτογνωσία, ούτε ταπεινότητα. Καταπίνει περιφρόνηση και φτύνει χολή. Δεν μπορεί να αντέξει την υγιή ισχύ που μπορεί να έχει ένα Μέσο Ενημέρωσης που δεν ανήκει σε αφεντικά την ώρα που ο ίδιος βυθίζεται στην αφάνεια. Στέλνει απευθείας μηνύματα DM, σε χρήστες του twitter για να βρίσει και να συκοφαντήσει συναδέλφους του και κατασκευάζει κάθε μέρα την προσωπική του σπουδαιότητα που διαρκεί μέχρι να του απαντήσει κάποιος.

Ο Μάκης τέλειωσε μαζί με όλο τον κύκλο της μπανιέρας και των βρομόνερων που εμφάνιζαν ως ροδοπέταλα. Ο Μάκης και ο Θέμος και όλοι αυτοί που κράτησαν την Ελλάδα στην αυταπάτη της οποίας ήταν μοναδικοί ήρωες, μπορεί να μη το γνωρίζει ο κόσμος, αλλά περνούν δύσκολες στιγμές. Απομονωμένοι, χωρίς φίλους και εκτίμηση, ζουν την τραγική πτώση τους με μοναδικό όπλο να κάνουν εμετό πάνω σε κάποιον που θεωρούν υπεύθυνο για όσα έκαναν. Στη συνέχεια δείχνουν στο μέρος του και λένε «κοίτα είναι βρώμικος και αυτός».

Παλεύει ο Τριανταφυλλόπουλος να κλείσει κανένα συμβόλαιο, δείχνοντας πρόθυμος να χτυπήσει τους κοινούς εχθρούς. Κανένας πια δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Ούτε επενδυτές από τις ρωσικές στέπες, τους οποίους έτρεξε να συνδράμει αυτόκλητα. Αυτός ο ισοπεδωμένος Τριανταφυλλόπουλος, μπερδεύει καμιά φορά τα αέρια από το εντερικό του σύστημα και πιστεύει και ο ίδιος πως είναι βρυχηθμός λιονταριού. Φυσικά και δεν του μυρίζει τίποτα ώστε να καταλάβει. Τόσα χρόνια στο βόθρο.