Newsroom

Newsroom

Μακελειό στο Τέξας-Οι δραματικές στιγμές

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μακελειό έρχονται στο φως, την ώρα που η αμερικανική κοινή γνώμη παραμένει σε σοκ και αναζητά απαντήσεις.  

texas makeleio2 0

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η πλέον φονική ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Ρομπ, στο Ουβάλντε του Τέξας, όταν ένας 18χρονος εισήλθε σε μια αίθουσα ανοίγοντας πυρ και σκορπώντας τον θάνατο γύρω του. Σύμφωνα με τον υπολοχαγό Κρις Ολιβάρεζ, εκπρόσωπο του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, όλα τα θύματα και οι τραυματίες βρίσκονταν μέσα σε μία τάξη. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις αρχές της πολιτείας και τα 19 μικρά παιδιά βρήκαν φριχτό θάνατο μέσα στην ίδια αίθουσα, στην οποία φέρεται να οχυρώθηκε ο δράστης. Στον ίδιο χώρο δολοφόνησε και τους δύο εκπαιδευτικούς.

Περιγράφοντας, μάλιστα, στο CNN τις δραματικές στιγμές εκπρόσωπος του τμήματος δημόσιας ασφάλειας του Τέξας σημείωσε ότι την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το μακελειό, αστυνομικοί περικύκλωναν το σχολείο, έσπαγαν τζάμια και προσπαθούσαν να απομακρύνουν παιδιά και εργαζόμενους. Ο ίδιος, πάντως, πρόσθεσε ότι ακόμη υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. 

Ο 18χρονος δράστης, εργαζόμενος σε φαστ φουντ που περιγράφεται ως μοναχικό παιδί το οποίο είχε δεχτεί bullying στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και δια ζώσης, τόσο για την εμφάνισή του όσο και για ταξικούς λόγους, φέρεται να είχε αφήσει σημειώματα στα social media προαναγγέλλοντας κάτι τραγικό.

Λίγες ώρες πριν εφορμήσει στο δημοτικό σχολείο ο Ράμος έγραψε «σε λίγο θα…» χωρίς να συνεχίσει την πρότασή του παρά μόνο να αναφέρει «έχω ένα μικρό μυστικό».

Ο Ράμος φέρεται να είχε συνομιλία και με μια κοπέλα η οποία τον ρώτησε «τι σχέση έχουν τα όπλα σου με εμένα», με τον δράστη να απαντά «να είσαι ευγνώμων που σε προσέθεσα σε αυτή την ανάρτηση».

 

Την ίδια στιγμή συγκλονίζουν τα μηνύματα των γονέων και των συγγενών των παιδιών. Ο πατέρας της δεκάχρονης Άμερι Τζο Γκάρτζα, επιβεβαίωσε τον θάνατό της με μήνυμά του στα social media.

«Σας ευχαριστώ για τις προσευχές σας και για τη βοήθειά σας ενώ προσπαθούσα να βρω το μωρό μου. Βρέθηκε. Η μικρή μου αγάπη πετάει τώρα ψηλά με τους αγγέλους. Σας παρακαλώ μην παίρνετε τίποτα δεδομένο ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Πάρτε αγκαλιά την οικογένειά σας. Πείτε τους ότι τους αγαπάτε. Σε αγαπάω Άμερι», έγραψε στο Facebook.

Οι δραματικές στιγμές

Καθώς έπεφταν οι πυροβολισμοί, αστυνομικοί πήγαιναν γύρω από το σχολείο, σπάζοντας παράθυρα και προσπαθώντας να απομακρύνουν παιδιά και προσωπικό. Στη συνέχεια μπόρεσαν να μπουν με τη βία στην τάξη όπου βρισκόταν ο σκοπευτής, είπε. Όλα τα θύματα απομακρύνθηκαν, ταυτοποιήθηκαν και οι οικογένειές τους έχουν ειδοποιηθεί, είπε ο υπολοχαγός. Πολλά παιδιά τραυματίστηκαν μέσα στην τάξη, σύμφωνα με τον Ολιβάρεζ, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής αριθμός για το πόσα είναι.

«Είναι μια μικρή τάξη, στην οποία μπορεί να είναι από 25 έως 30 μαθητές εκεί, συν ότι υπήρχαν δύο δάσκαλοι εκεί… Επομένως, δεν έχουμε τον ακριβή αριθμό του πόσοι μαθητές ήταν σε αυτήν την τάξη. Ήταν ένα τυπικό περιβάλλον σχολικής αίθουσας όπου υπάρχουν πολλά παιδιά μαζί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όταν ρωτήθηκε εάν το σχολείο ήταν στόχος, είπε ότι υπάρχουν ακόμα «πολλά αναπάντητα ερωτήματα».

«Προσπαθούμε να το προσδιορίσουμε, γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με το FBI αυτή τη στιγμή για να κοιτάξουμε πίσω να δούμε αν υπήρχαν δείκτες, κόκκινες σημαίες, κοιτάζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που γνωρίζουμε για τον δράστη είναι ότι είναι κάτοικος εδώ στο Ουβάλντε, όντως φοίτησε σε ένα από τα τοπικά λύκεια, έζησε με τον παππού και τη γιαγιά του, ήταν άνεργος, χωρίς φίλους, καμία φίλη που μπορούμε να αναγνωρίσουμε αυτή τη στιγμή, χωρίς ποινικό μητρώο, ούτε συμμετοχή σε συμμορίες».

Σύμφωνα με τον Ολιβάρεζ, ο δράστης είχε στην κατοχή του ένα τουφέκι όταν μπήκε στο σχολείο και οι Αρχές εργάζονται για να προσδιορίσουν τον τύπο του όπλου και την χωρητικότητα.

Ο Ολιβάρεζ είπε ότι η γιαγιά του, την οποία πυροβόλησε προηγουμένως ο δράστης, είναι ακόμα ζωντανή και οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον παππού του και τα μέλη της οικογένειάς του.

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…