Μακελειό στο Λός Άντζελες: Πυροβολισμοί και πολλά θύματα

Κλήση για περιστατικό με πυροβολισμούς έλαβε η αστυνομία στην περιοχή του Λος Άντζελες, κοντά σε σημείο που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι γιόρταζαν το κινεζικό Νέο Έτος

la

Κλήση σε περιστατικό με πυροβολισμούς στο Μόντερεϊ Παρκ στην Καλιφόρνια έλαβε χθες το βράδυ (τοπική ώρα) η αστυνομία της Καλιφόρνια, όπως αναφέρει η εφημερίδα Los Angeles Times.

Tο περιστατικό σημειώθηκε χθες βράδυ μετά τις 22:00 (τοπική ώρα, 08:00 σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) σε περιοχή όπου πραγματοποιούνταν εορταστικές εκδηλώσεις για το κινεζικό Νέο Έτος στο Μόντερεϊ Παρκ, στην κομητεία του Λος Άντζελες.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστές πολλές πληροφορίες για το περιστατικό, ούτε ο αριθμός των θυμάτων.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή νωρίτερα χθες για να παραστούν στην έναρξη των διήμερων εορτασμών για το κινεζικό Νέο Έτος. Κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι πιστεύει πως οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν μετά το τέλος του φεστιβάλ.

Ο John, 27 ετών ζει κοντά στο σημείο των πυροβολισμών. Γύρισε στο σπίτι του γύρω στις 10 το βράδυ και άκουσε περίπου 4-5 πυροβολισμούς. Στη συνέχεια, άκουσε περιπολικά της αστυνομίας να «σπάνε» το δρόμο. Κατέβηκε από το σπίτι του γύρω στις 11:20 μ.μ. για να δει αν οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της γιορτής του κινεζικού Νέου Έτους.

«Η πρώτη μου ανησυχία ήταν ότι ξέρω ότι έχουν γιορτή για τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά«, είπε. Συνέχισε λέγοντας ότι είδε ότι το φεστιβάλ είχε ήδη τελειώσει όταν έφτασε. Πήγε στον τόπο των πυροβολισμών και είδε ένα άτομο να τοποθετείται σε φορείο. Ένα άλλο άτομο είχε έναν επίδεσμο στο χέρι του.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την αστυνομία και την πυροσβεστική να έχουν σπεύσει στην περιοχή και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειας στα θύματα.

Τραυματίες έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει συλληφθεί ο δράστης.

Το Μόντερεϊ Παρκ βρίσκεται περίπου 11 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λος Άντζελες.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…