Newsroom

Newsroom

Μακελειό στη Δανία, μία σύλληψη και “πολλοί” νεκροί σύμφωνα με την αστυνομία

Για "πολλούς νεκρούς" κάνει λόγο η αστυνομία - Ένας 22χρονος Δανός ο ύποπτος που συνελήφθη - Δεν αποκλείεται η τρομοκρατική ενέργεια

kopegxagi epithesi

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Field’s στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε απόψε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης.

Ο ύποπτος που έχει συλληφθεί είναι ένας 22χρονος Δανός. Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός, είπε ο αστυνομικός διευθυντής Σόρεν Τόμασεν.

Οι αρχές δεν μπορούν επίσης να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Πληροφορίες των δανέζικων μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και οκτώ τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση, την ώρα που νοσοκομείο έχει επιβεβαιώσει ότι μεταφέρθηκαν εκεί τουλάχιστον τρία άτομα για νοσηλεία. 

Νωρίτερα, με σειρά αναρτήσεων στο Twitter η αστυνομία ανακοίνωσε ότι επεμβαίνει σε περιστατικό πυροβολισμών μέσα στο εμπορικό κέντρο Field’s, στη συνοικία Άμαγκερ, στο κέντρο της πόλης και κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο. Οπως μεταδίδουν ΜΜΕ, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Mahdi Al-Wazni, που φωτογράφησε τον δράστη στο εμπορικό κέντρο, πρόκειται για «λευκό», φορούσε μαύρο μπλουζάκι και πράσινο παντελόνι και έφερε όπλο που έμοιαζε με κυνηγετικό. Έδειχνε πολύ θυμωμένος, είπε ο Mahdi Al-Wazni και ήταν πολύ περήφανος γι αυτό που έκανε.

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»