Μακελειό στη Βαγδάτη: Τουλάχιστον 27 νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση

Τουλάχιστον 27 νεκροί και 53 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του μακελειού στη Βαγδάτη.

NewsRoom 31/12/2016 | 12:50

Οι δυο βομβιστικές επιθέσεις καμικάζι έγιναν ταυτόχρονα σε πολυσύχναστη αγορά στη Βαγδάτη λίγες ώρες πριν τους εορτασμούς για το νέο έτος.

«Υπάρχουν 27 νεκροί και 53 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας. Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, δύο καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι το πρωί (τοπική ώρα) στην πολυσύχναστη αγορά του αλ-Σινάκ, στο κέντρο της Βαγδάτης.

Ωστόσο αξιωματούχος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών είπε στο Reuters πως μόνο η μία από τις εκρήξεις οφειλόταν σε καμικάζι, ενώ η άλλη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην αγορά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την ευθύνη για την αιματηρή αυτή επίθεση, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Υπενθυμίζεται πως οι επιθέσεις έγιναν τη στιγμή που κλιμακώνονται οι πολεμικές επιχειρήσεις για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη, στα βόρεια του Ιράκ.

Οι δύο εκρήξεις είχαν ως στόχο σιίτες μουσουλμάνους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους,