Newsroom

Newsroom

Μακελειό σε σχολείο στη Ρωσία – Παιδιά πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν

Ένας έφηβος συνελήφθη για την επίθεση, ενώ ο δεύτερος ένοπλος εξουδετερώθηκε από την αστυνομία μέσα στο κτίριο.

Screenshot 2021 05 11 113323

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν (12 παιδιά και 4 ενήλικες) και νοσηλεύονται από την επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα το πρωί δύο ένοπλοι μέσα σε ένα σχολείο στην πόλη Καζάν της Ρωσίας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 820 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Οπτικό υλικό που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει παιδιά να πηδούν από τα παράθυρα των τάξεων για να σωθούν καθώς και τραυματισμένα παιδιά να απομακρύνονται από το σχολείο.

Τουλάχιστον δύο παιδιά σκοτώθηκαν πέφτοντας από παράθυρα του τετραώροφου κτιρίου.

Σε ένα άλλο βίντεο διακρίνεται ένας έφηβος πεσμένος στο πάτωμα και αστυνομικοί να τον συλλαμβάνουν έξω από το σχολικό κτίριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταταρστάν, ο ύποπτος που συνελήφθη είναι 19 ετών. “Είχε άδεια να φέρει όπλο”, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ο Ρουστάμ Μινιχάνοφ χαρακτηρίζοντας την επίθεση “τραγωδία” και “καταστροφή”.

“Ακούσαμε μια έκρηξη από το σχολικό κτίριο και είδαμε πυκνό καπνό”, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Ria Novosti ζητώντας να μην κατονομαστεί.

“Βρισκόμουν στην τάξη, αρχικά άκουσα μια έκρηξη και μετά πυροβολισμούς”, είπε στο TASS μια δασκάλα του σχολείου.

Αυτή ήταν η πιο σοβαρή ένοπλη επίθεση σε σχολείο της Ρωσίας από το 2018 όταν ένας μαθητής Λυκείου είχε ανοίξει πυρ αδιακρίτως σκοτώνοντας 19 ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε σε ένα Λύκειο του Κερτς, στην Κριμαία.

Ο νεαρός που επιτέθηκε στο σχολείο είχε διαγραφεί από το κολλέγιο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο νεαρός που πραγματοποίησε επίθεση σήμερα στο σχολείο της πόλης Καζάν με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 9 άτομα, εκ των οποίων 7 παιδιά και 2 ενήλικες, και να τραυματισθούν 21, εκ των οποίων οι οκτώ σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο 19χρονος Ιλνάζ Γκαλιαβίεφ, ο οποίος συνελήφθη. Ο δράστης ενήργησε μόνος του και έγινε γνωστό ότι είχε διαγραφεί από το κολλέγιο στο οποίο φοιτούσε.

Ο πρόεδρος του Ταταρστάν Ρουστάμ Μινιχάνοφ, δήλωσε: «Χάσαμε επτά παιδιά. Μαθητές της όγδοης τάξης. Τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια. Επίσης χάσαμε και μια δασκάλα και μια ακόμη γυναίκα. Συνολικά χάσαμε εννιά ανθρώπους», δήλωσε ο πρόεδρος του Ταταρστάν, προσθέτοντας ότι υπάρχουν 18 παιδιά και 2 ενήλικες τραυματίες και οι γιατροί κάνουν το παν για να κρατήσουν πολλά από τα παιδιά στην ζωή.

Η 25χρονη δασκάλα αγγλικής γλώσσας που σκοτώθηκε, η Ελβίρα Ιγκνάτιεβα, βρέθηκε τυχαία στον διάδρομο του σχολείου την ώρα που ο δράσης τον διέσχιζε.

Νωρίτερα, τα ρωσικά μέσα επικαλούμενα πηγή στο Ταταρστάν είχαν μεταδώσει ότι την επίθεση πραγματοποίησαν δύο νεαροί, εκ των οποίων ο ένας εξουδετερώθηκε από την αστυνομία. Το γραφείο του προέδρου του Ταταρστάν ανακοίνωσε ότι η πληροφορία αυτή δεν ευσταθεί.

Ο δράστης της επίθεσης Ιλνάζ Γκαλιαβίεφ, φοιτούσε στο κολλέγιο TISBI (University of management TISBI – έτσι αναφέρεται στην αγγλική ισοσελίδα) και σύμφωνα με πληροφορίες του εν λόγω κολλεγίου, είχε διαγραφεί πριν από ένα μήνα,

«Ο Ιλνάζ Γκαλιαβίεφ, ήταν φοιτητής του τέταρτου έτους του κολλεγίου TISBI.Τον Απρίλιο του 2021 διαγράφηκε από φοιτητής», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS, στέλεχος του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γκαλιαβίεφ από τον Δεκέμβριο άρχισε να κάνει την πρακτική του. Από τον Ιανουάριο έπαψε να εμφανίζεται στο κολλέγιο. Έπαψε επίσης να έχει επαφές με τον συντονιστή καθηγητή της ομάδας στην οποία ανήκε. Δεν εμφανίσθηκε για να παρουσιάσει την μελέτη πάνω στην πρακτική του εξάσκηση ούτε για να δώσει τρεις κρατικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να διαγραφεί, δήλωσαν στο κολλέγιο.

Ωστόσο, στο κολλέγιο επισημαίνουν ότι «στο διάστημα που φοιτούσε έδειχνε να είναι ένας ήσυχος φοιτητής που δε δημιουργούσε φασαρίες. Πάντα ήταν ήρεμος και αντιμετώπιζε με σεβασμό τους συμφοιτητές του και τους καθηγητές».

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η ασφάλεια έχει πλέον αποκατασταθεί στο σχολείο στο Καζάν, πρωτεύουσα της Ρωσικής Δημοκρατίας του Ταταρστάν.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το κίνητρο του δράστη ή των δραστών.

Πάνοπλοι αστυνομικοί και οχήματα της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών έσπευσαν στο Σχολείο Ν.175 μετά την επίθεση.

Τα βίαια επεισόδια με πρωταγωνιστές μαθητές έχουν αυξηθεί στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια.

Μετά τη σημερινή επίθεση οι αρχές του Ταταρστάν ανακοίνωσαν ότι θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης αυτής που αριθμεί περίπου 1,2 εκατομμύριο κατοίκους.

Οι αρχές της πόλης κήρυξαν την αυριανή Ημέρα Πένθους.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε σήμερα την επείγουσα επανεξέταση των κανονισμών που επιτρέπουν την οπλοφορία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων αναγκών θα στείλει γιατρούς και ψυχολόγους στο Καζάν για να προσφέρουν βοήθεια στους τραυματίες της επίθεσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…