Το μακελειό μέσα μας

Σερφάρεις για λίγο στο διαδίκτυο, ιδίως στο Κολοσσαίο των μέσων κοινωνικής  αποχαύνωσης, μέχρι που σου ‘ρχεται να μπήξεις τις φωνές μπροστά στο τσουνάμι της αγραμματοσύνης και της οπισθοδρόμησης. Έπειτα κοιτάζεις λίγο πιο προσεκτικά και συνειδητοποιείς ότι ο αναλφαβητισμός και η εσωστρέφεια ενθαρρύνονται και υπαγορεύονται από εκείνους που έχουν συμφέρον να υποδαυλίζουν τα ταπεινότερα ένστικτα της κοινωνίας.

πλάτη

Και τίποτε, πια, δεν σου κάνει εντύπωση, εκτός από την ξεδιαντροπιά όσων αποβλακώνουν με fake news και με μεσαιωνισμό μία κοινωνία αλαλιασμένη από τις σφαλιάρες της τελευταίας δεκαετίας και ασύλληπτα κακομαθημένη πριν από αυτήν.

Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου, εάν αύριο κατσικωθεί στο σβέρκο μας ένας Έλληνας Όρμπαν ή κάποιο εξώγαμο του Τραμπ. Αρκεί να περάσει ξανά η κουτάλα στα σωστά χέρια. Υπό τους αλαλαγμούς των συστηματικά εθελότυφλων και πολιτικά αστοιχείωτων, που μιλούν για προδοσίες, μειοδοσίες και σταλινομαδούρους…

Ορισμένα από τα ονόματα που περιλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣύΡιΖα ξανάφεραν στην επιφάνεια το Μακελειό που κρύβει μέσα του ο παροιμιώδης, γαλουχημένος με ριάλιτι, πατρίδα, θρησκεία και μπάλα, μέσος ανθρωπάκος.

Ο εξαίρετος Νίκος Γραικός, από τους καλύτερους Έλληνες που έχει να επιδείξει η ταλαίπωρη ομογένεια, λοιδορήθηκε σε όλους τους τόνους επειδή, άκουσον άκουσον, «είναι παντρεμένος με άντρα». Η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου ζυγίστηκε στην παλάντζα της κοινής γνώμης με κριτήριο όχι την πολιτική της σκέψη, αλλά την περιφέρεια του στήθους της και το βάθος του ντεκολτέ της. Ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαϊδης, του οποίου η εκκωφαντική φωνή τρύπησε τα αυτιά των εθνοκάπηλων μέσα από το Φόρουμ που διοργάνωσε πρόσφατα το Documento, κατηγορείται ότι δεν είναι αρκετά Μακεδών επειδή συντάσσεται με τη συμφωνία των Πρεσπών. Του Πέτρου Κόκκαλη η παρουσία στο πλευρό των μεταναστών αποσιωπήθηκε, ώστε να περάσει στο προσκήνιο η ταύτιση της οικογένειάς του με τη διαπλοκή – δίχως ωστόσο να αναφέρεται η χρονική περίοδος κατά την οποία ο πατήρ Σωκράτης διεπλάκη και το χρώμα των τότε κυβερνήσεων.

Και πάει λέγοντας και καθυβρίζοντας και λασπολογώντας. Τα «συστημικά» Μέσα τροφοδοτούν την κρεατομηχανή με αθλιότητες, η αξιωματική αντιπολίτευση φροντίζει να κρατάει το τζάκι αναμμένο, η κυβέρνηση παίζει άμυνα για να σβήσει από το μνημονικό τη γκάφα με τη Μυρσίνη Λοϊζου και οι νοικοκυραίοι φρίττουν.

Δεν φτάνει που οι κουμουνισταί θα μας πάρουν τα σπίτια, θα τα δώσουν και στον Κόκκαλη! Θα παντρέψουν τους κανακάρηδές μας με κουνιστούς και όποιον αντισταθεί θα τον ρίξουν νοκ άουτ με λαβές τάεκβοντο. Όσους αντέξουν, θα τους υποχρεώσουν να ακούνε όλη μέρα έντεχνο και Λοϊζο, αντί για τον μπατριώτη Νότη…

Προφανώς ορισμένες επιλογές μπάζουν νερό, αφού υπάρχει και ένδεια ικανών και προθύμων στελεχών, αλλά το σημαντικό είναι να μη μπάζουν λάδι. Στο Ευρωκοινοβούλιο τους στέλνουμε, όχι στο σπίτι του Βολταίρου. Ούτε στα παραδεισένια για φοροφυγάδες νησιά Κέιμαν.

Δεν θα ψήφιζα εύκολα έναν Κόκκαλη, αλλά δυσκολεύομαι να σκεφτώ καλύτερες υποψηφιότητες από του Γραικού και του Νικολαϊδη. Επιπρόσθετα, θα ήθελα να επιβραβεύσω οποιαδήποτε παράταξη στρώνει χαλί σε ανθρώπους που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και την ανεκτικότητα. Ο σκοταδισμός είναι το πρόβλημα, όχι η προοδευτική αντίληψη. Σε μία Ευρώπη που κάνει δύο βήματα πίσω για κάθε βήμα μπρος, δεν βλάπτει καθόλου να πάμε εμείς κόντρα στο ρεύμα του συντηρητισμού.

Και δεν πρόκειται δα να ξεγελαστώ, από ένα κόμμα που μου πλασάρει έναν –θαυμάσιο- παραπληγικό αθλητή, μόνο και μόνο για να αλλοιθωρίσω και να παραβλέψω τις λασπομαχίες και τα σκάνδαλα. Όποιος μοιράζει αξιώματα σε Πλεύρηδες και Βορίδηδες, ανθρώπους που μια ζωή φοράνε φαιό περιβραχιόνιο μέσα από το κοστούμι τους, δεν μπορεί να πείσει ότι αίφνης νοιάζεται για τους αναπήρους, για τους μειονοτικούς ή για τους μετανάστες. Ούτε καν για τις γυναίκες. Εκτός βέβαια αν μιλάμε για κουζίνα και κρεβάτι.    

Απομένει να μας εξηγήσουν οι νυν ευρωβουλευτές του ΣύΡιΖα, πού ακριβώς λιάζονταν την ημέρα που πέρασε η αναχρονιστική Οδηγία για το διαδίκτυο (αυτήν που από την ελληνική αντιπροσωπεία καταψήφισαν μόνο οι αποστασιοποιημένοι Ν. Χουντής, Σ. Σακοράφα).  Άτιμο πράγμα οι ιώσεις και οι υπερκοπώσεις μέσα στον βορειοευρωπαϊκό χειμώνα, αλλά κάτι μου λέει ότι ο Νίκος Γραικός θα έβρισκε έγκαιρα γιατρό στο Στρασβούργο. Ο δε Στέλιος Κιμπουρόπουλος θα πήγαινε με το αμαξίδιό του στην κάλπη. Ελπίζω όχι για να υπερψηφίσει, σαν τη Σπυράκη, τον Χρυσόγονο, τον Κύρκο και τον –ω της θλίψης- Γραμματικάκη.  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…