Newsroom

Newsroom

Μακελειό με τέσσερις νεκρούς έξω από εβραϊκό κολέγιο στην Τουλούζη

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε έξω από εβραϊκό κολέγιο στην Τουλούζη στη νοτιοδυτική Γαλλία με θλιβερό απολογισμό τέσσερις νεκρούς, εκ των οποίων…

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε έξω από εβραϊκό κολέγιο στην Τουλούζη στη νοτιοδυτική Γαλλία με θλιβερό απολογισμό τέσσερις νεκρούς, εκ των οποίων τρεις μαθητές και ο ένας καθηγητής.

Μέλος του συλλόγου γονέων δήλωσε σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) πως ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων που περίμεναν να αρχίσει ανεπίσημη σχολική συγκέντρωση έξω από το κολέγιο Οζάρ Χατοράχ.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο δράστης διέφυγε με μηχανάκι, γεγονός που μπορεί να τον συνδέει με τις δύο επιθέσεις κατά στρατιωτικών στην Τουλούζη και στο Μοντομπάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, την περασμένη εβδομάδα, με απολογισμό τρεις νεκρούς και έναν τραυματία.

Στην Τουλούζη αναμένεται εντός της ημέρας ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν, την ώρα που όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στα εβραϊκά σχολεία.

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε το Ισραήλ για την επίθεση, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και πρόσθεσε πως η χώρα του έχει εμπιστοσύνη στο Παρίσι «ότι θα ρίξει φως» στην υπόθεση
«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την επίθεση αυτή και έχουμε εμπιστοσύνη στις γαλλικές αρχές ότι θα κάνουν τα πάντα για να ρίξουν φως στη τραγωδία αυτή και να παραδώσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη», τόνισε ο Γιγκάλ Παλμόρ.
«Παρακολουθούμε την υπόθεση με συγκίνηση. Τα ισραηλινά ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις διέκοψαν τα προγράμματά τους για να μεταδώσουν λεπτομέρειες για την επίθεση», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…