Μακεδονικό: Απομακρύνεται η πιθανότητα για συμφωνία εντός των επόμενων ημερών

Η πλευρά της ΠΓΔΜ δεν εμφανίζεται έτοιμη για να προχωρήσει η συμφωνία το άμεσο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, γεγονός που απομακρύνει τη συμφωνία για το ονοματολογικό.

5b114cc61dc5240c6e8b456c

«Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών» ανέφερε χαρακτηριστικά κυβερνητικός αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι «η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται». «Πιθανότατα» επεσήμανε η ίδια πηγή, «να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης ανέφερε από την πλευρά του ότι «θα αποτελούσε αδικαιολόγητη σπουδή να σπεύσει κάποιος να προκρίνει το τέλος αυτής της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης», επαναλαμβάνοντας ότι «η χώρα μας θέλει να υπάρξει λύση και αυτά τα οποία έχει θέσει ως αναγκαίες προϋποθέσεις κατοχυρώνουν το καλό αποτέλεσμα, εφόσον γίνουν αποδεκτά και από τη γειτονική χώρα».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Πρόεδρος της πΓΔΜ 

Γκιόργκι Ιβανόφ εξέφρασε την αντίθεσή του 

με την επιλογή erga omnes ως λύση για το ονοματολογικό. Συγκεκριμένα, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο Ιβανόφ είπε ότι η όλη διαδικασία μοιάζει με μια προσωπική συμφωνία των δύο πρωθυπουργών. «Ως πρόεδρος, δεν αποδέχομαι την επιλογή erga omnes ως λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία «πρέπει να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας», ανέφερε ο Πρόεδρος της πΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας είχε εμφανιστεί βέβαια διαλλακτικότερος, δηλώνοντας ότι θα επιχειρηθεί να βρεθεί λύση στο ονοματολογικό μέχρι τις 20 Ιουνίου. «Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε στο δρόμο μας για μια πιθανή λύση. Οι πιθανότητες είναι τεράστιες για να λύσουμε μια διαμάχη που διαρκεί 25 χρόνια. Μέχρι τις 20 Ιουνίου θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση», είπε χαρακτηριστικά χθες Πέμπτη ο Ζόραν Ζάεφ.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…