Μαιτρ στη συγκάλυψη ευθυνών, καθηγητές στην προπαγάνδα σε σχολεία

Eκείνος που τελικά ωφελείται από τη διαφθορά, είναι εκείνος που έχει και το κίνητρο για να τη διαπράξει

τεμπη δ

Συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι καταιγιστικές μαρτυρίες για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, μετά την παρέλευση ενός ολόκληρου χρόνου από το δυστύχημα.

Η αλλοίωση των ηχητικών ντοκουμέντων από τις συνομιλίες μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού, λίγες ώρες μόλις μετά την τραγωδία, την ώρα που ακόμη δεν είχαν περισυλλεγεί οι σοροί των 57 νεκρών, μαρτυρά την ενάργεια και την επαγρύπνηση της μηχανής συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών που από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος τέθηκε σε λειτουργία.

Όποιος αμφιβάλλει για τη συνάφεια μεταξύ «μονταζιέρας» και συγκάλυψης, δεν έχει παρά να διαπιστώσει πως οι αλλοιωμένη συνομιλία χρησιμοποιήθηκε εσπευσμένα από τον πρωθυπουργό, λίγες ώρες μετά το δυστύχημα και πριν υπάρξει οποιαδήποτε τεκμηρίωση και πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς, προκειμένου να εμπεδωθεί το βολικό για τους πραγματικούς ενόχους πόρισμα της ευθύνης του σταθμάρχη.

Ποιος άλλος, άλλωστε, είχε τη δυνατότητα πρόσβασης στα ηχητικά στοιχεία αμέσως μετά το δυστύχημα, αν όχι υπάλληλοι και στελέχη του κρατικού ΟΣΕ που εκτελούσαν εντολές;

Follow the money συνιστούν οι Αμερικανοί στις αστυνομικές ταινίες για την αποκάλυψη των ενόχων. Που τελικά δεν είναι άλλοι, από αυτούς στους οποίους τελικά καταλήγουν τα χρήματα που αποτελούν το κίνητρο για τη διαφθορά.

«Ψάξε ποιος ωφελείται» είναι η μεταφορά της αρχής αυτής στην ελληνική πολιτική σκηνή, για να πέσει φως στις υπόγειες διαδρομές της διαφθοράς.

Που σημαίνει ότι εκείνος που τελικά ωφελείται από τη διαφθορά, είναι εκείνος που έχει και το κίνητρο για να τη διαπράξει.

Κι όλα αυτά για να βάλουν στο στόμα του σταθμάρχη λόγια που δεν είπε και να του ρίξουν το ανάθεμα της συνολικής ευθύνης, προκειμένου να αθωωθούν οι πραγματικοί ένοχοι.

Παράλληλα με τον τρόπο με τον οποίο «κατασκεύασαν» τον ένοχο από την πρώτη στιγμή, εξελίσσεται όμως και μια άλλη ιστορία διαφθοράς.

Που έχει να κάνει με την εξαφάνιση και το… μπάζωμα κάθε στοιχείου και κάθε μαρτυρίας από τον τόπο του δυστυχήματος που θα μπορούσε να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η μετωπική σύγκρουση και η έκρηξη που κατέκαψε στις φλόγες τους περισσότερους επιβάτες.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε ειδικός πραγματογνώμονας των οικογενειών των θυμάτων με τα ντοκουμέντα της επιχείρησης εξαφάνισης του πρωτογενούς υλικού από τον τόπο του δυστυχήματος είναι εντυπωσιακό, όσο και αποκρουστικό. Πριν ακόμη βρεθούν τα μέλη των διαμελισμένων πτωμάτων των μοιραίων επιβατών, «κάποιοι» έστησαν ολόκληρη μηχανή για την απομάκρυνση 300 κυβικών μέτρων εδάφους από τον τόπο του δυστυχήματος. Έτσι ώστε το εύφλεκτο χημικό υλικό που μεταφέρονταν παράνομα από τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, (κάποιοι μιλούν για υλικό νόθευσης βενζίνης), να εξαφανιστεί εντελώς από το έδαφος. Και μαζί με αυτό κάθε στοιχείο που να μαρτυρά τον φρικιαστικό θάνατο από φωτιά των περισσότερων επιβατών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Αλλοιώνοντας τα ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών, έριξαν την ευθύνη για τη μετωπική σύγκρουση στον σταθμάρχη.

Μεταφέροντας το έδαφος και στη συνέχεια μπαζώνοντας τον τόπο του δυστυχήματος, εξαφάνισαν κάθε στοιχείο που μαρτυρά ένα δεύτερο έγκλημα, αυτό του εμπρησμού των μοιραίων επιβατών από χημικό υλικό που μεταφέρονταν παράνομα στις αμαξοστοιχίες.

Και όταν όλα αυτά άρχισαν να βγαίνουν στο φως χάρη στις επίμονες προσπάθειες των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι έχουν ορκιστεί στα παιδιά τους δικαίωση και τιμωρία των ενόχων, ξεκινά μια άλλη επιχείρηση συσκότισης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

Όποιος αποκαλύπτει στοιχεία του εγκλήματος των Τεμπών και όποιος κατηγορεί την κυβέρνηση, το κάνει γιατί συνεργάζεται με τα άνομα συμφέροντα που πολεμούν την κυβέρνηση.

Άσχετο αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει το Όσκαρ στη διαπλοκή με κάθε είδους οικονομικό συμφέρον. Αφού δεν υπήρξε άλλη κυβέρνηση που να εξυπηρέτησε περισσότερο οργανωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα όσο αυτή.

Η απόλυση των δυο υπουργών και στενών συνεργατών του πρωθυπουργού οι οποίοι, κατόπιν δικής του εντολής, όπως παραδέχθηκαν και τα ίδια τα… συμφέροντα, πήγαν για να διαπραγματευτούν με τον εκδότη της εφημερίδας που αποκάλυψε το επτασφράγιστο μυστικό της «μονταζιέρας», αποκάλυψε εκτός της διαπλοκής και τον κυνισμό κυβέρνησης και πρωθυπουργού. Που δεν διστάζουν ακόμη και να «καίνε» στενούς τους συνεργάτες, προκειμένου να επιτύχουν τους ανομολόγητους στόχους τους.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης «μας πολεμούν οργανωμένα συμφέροντα» ήταν την επομένη της αποκάλυψης των καινούργιων στοιχείων για το έγκλημα των Τεμπών, κανείς να μη συζητά για την… ταμπακιέρα, αλλά όλοι να ασχολούνται με τον Μπρατάκο, τον Παπασταύρου και τον Μαρινάκη.

Εντελώς συμπτωματικά όμως στις Σέρρες, στην πόλη που επανεξέλεξε πανηγυρικά τον πρώην υπουργό Μεταφορών μετά το δυστύχημα των Τεμπών, παρά την προφανή εμπλοκή του σε αυτό ως κορυφαίου πολιτικού παράγοντα υπεύθυνου για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο, ξετυλίχθηκε αυτές τις μέρες άλλο ένα ρεσιτάλ προπαγάνδας.

Σε σχολική εκδήλωση, 2 μήνες πριν τις ευρωεκλογές, προσκάλεσαν τοπικό κυβερνητικό βουλευτή προκειμένου να… διαφωτίσει τους μαθητές με αντικειμενικό, αμερόληπτο, ανεπηρέαστο και αξιόπιστο τρόπο για τις δράσεις του Ευρωκοινοβουλίου.

Κάλεσαν δηλαδή σε ένα σχολείο τον εκπρόσωπο ενός μόνο κόμματος, κατά σύμπτωση του κυβερνητικού, για να εξάρει στους μαθητές τις αρετές της… πολυφωνίας και της αντιπροσωπευτικότητας με τις οποίες λειτουργεί ο κορυφαίος θεσμός του Ευρωκοινοβουλίου.

Καθώς στη λογική της κυβέρνησης της ΝΔ «L’ etat cest moi». Η πολυφωνία, η αντιπροσωπευτικότητα, η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα, η αμεροληψία, η αξιοπιστία και εντέλει η Δημοκρατία, εκφράζονται μονοφωνικά από το ίδιο το κόμμα της ΝΔ.

Δεν χρειάζονται ειδικοί επιστήμονες και ακαδημαϊκοί για να εξηγήσουν στους μαθητές αμερόληπτα και αντικειμενικά πως λειτουργούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Και προφανώς δεν χρειάζονται εκπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων για να διδάξουν το μάθημα της αντικειμενικότητας και της πολυφωνίας που διδάσκει το Ευρωκοινοβούλιο.

Όσο για τους μαθητές, αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι η κομματική προπαγάνδα και η επικοινωνιακή τους εκμετάλλευση. Να πλαισιώσουν δηλαδή σε φωτογραφία με το λογότυπο του κόμματος τον τοπικό βουλευτή.

Συγκαλύπτοντας τις ευθύνες της, η Δεξιά παραγράφει το ένοχο γι’ αυτήν παρελθόν.

Και με κομματική προπαγάνδα στα σχολεία, η ΝΔ προετοιμάζει τους ψηφοφόρους της επόμενης μέρας.

Όσο για το πρωτοφανές γεγονός της καταδίκης της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το Ευρωκοινοβούλιο για την υποβάθμιση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, στο οποίο ασφαλώς και δεν αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, γι’ αυτό υπάρχουν οι μέθοδοι της «μονταζιέρας» και του μπαζώματος για να συγκαλυφθεί.

Πηγή: TVXS

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

ελεφάντη

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

Σάλο προκαλέσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, που υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει…

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

πατρα σχολειο

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

Φοβισμένοι οι ανήλικοι – Δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…