Μαίνεται το πύρινο χάος στο κράτος οπερέτα του Μητσοτάκη και εκείνος υπόσχεται αποζημιώσεις

Με δεκάδες σπίτια να έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες, ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε «υπακοή» από τους πολίτες προς τις αρμόδιες αρχές, επενδύοντας σταθερά στην αφήγημα του 112 με τις περιουσίες και τον φυσικό πλούτο να γίνουν «στάχτη και μπούλμπερη»

32 mitsotakis

Για μια ακόμη φορά η χώρα (παρά τις προβλέψεις) βρέθηκε απροετοίμαστη όπως και ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσουν τον πύρινο εφιάλτη. Οι φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Νέο Κουβαρά Ανατολικής Αττικής, στο Λαγόνήσι, στο Λουτράκι στα Δερβενοχώρια, καίνε περιουσίες απειλούν ζωές, καταστρέφουν τον φυσικό πλούτο.

Την ίδια στιγμή διαρκείς είναι οι καταγγελίες από κατοίκους και πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης για αργοπορημένη ανταπόκριση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των πτητικών μέσων, με τον κρατικό μηχανισμό απλά να συγκαλεί…έκτακτες συσκέψεις.

Όσο για τον πρωθυπουργό; Ο ίδιος πριν σβήσουν τα πύρινα μέτωπα υπόσχεται αποζημιώσεις (όπως αυτές που ακόμα περιμένουν οι κάτοικοι στην Εύβοια) ενώ δίνει προτεραιότητα στο να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές (αυτονόητο αυτό ούτως ει άλλως) και αφήνει σε δεύτερη μοίρα την προστασία της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Διαβεβαίωσε παράλληλα τους πολίτες που έπαθαν ζημιές, ότι ο κρατικός μηχανισμός μόλις ολοκληρωθεί η κατάσβεση των πυρκαγιών θα είναι σε ετοιμότητα για να καταγράψει τις καταστροφές, προκειμένου να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

pyrkagia loutraki

«Στάχτη και μπούλμπερη» δηλαδή να γίνουν όλα, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αρκεί να περάσει το διαρκές αφήγημα της κυβέρνησηςτου,  ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές (στέλνοντας απανωτά μυνήματα μέσω του 112),  την ώρα που είναι αυτονόητο ότι δουλειά του κρατικού μηχανισμού είναι ούτως ει άλλως να σώζει ανθρώπους  περιουσίες αλλά και τον φυσικό πλούτο.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε και μήνυμα στους πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ( όπως αυτές που είχαν εγκλωβίσει εκατοντάδες οδηγούν στην Αττική οδό την περίοδο της κακοκαιρίας Ελπίς), ενώ έστειλε και ένα δυσοίωνο μήνυμα ότι «Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε. Σήμερα ήταν η πρώτη ουσιαστικά δύσκολη μέρα του φετινού καλοκαιριού. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες…»

 

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκομαι για τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής ενημερώνομαι συνέχεια για την εξέλιξη των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική, τη Βοιωτία και την Κορινθία. Οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι μέρες αυτές θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων.

Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο το οποίο μπορεί για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να περιορίσει αυτές τις μεγάλες πυρκαγιές. Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Το πρώτο μας μέλημα, πάντα, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εκκενώσεις οι οποίες διατάσσονται από την Πολιτική Προστασία να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας αυτοί να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Σήμερα ήταν η πρώτη ουσιαστικά δύσκολη μέρα του φετινού καλοκαιριού. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, είναι κι αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης την οποία βιώνουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Το στοίχημά μας είναι πώς θα μπορούμε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ζημιές που θα υποστούμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…