Μαίνεται ο "πόλεμος" Σόιμπλε-Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι φαίνεται να αψηφά τις πιέσεις που δέχεται από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε για ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και να εξετάζει μέχρι πότε θα επεκταθεί.

582095b51dc52497758b4658

Σύμφωνα με όσα ανέφερε τη Δευτέρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων της, γνωστό ως ποσοτική χαλάρωση (Quantitative Easing) αλλά, αντίθετα, εξετάζει μέχρι πότε θα επεκταθεί μετά τη λήξη του υπάρχοντος προγράμματος που λήγει το Μάρτιο του 2017.

Ο Λουίτζι Σινιορίνι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ιταλικής κεντρικής τράπεζας, ρωτήθηκε τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια κατάθεσής στο κοινοβούλιο της γείτονος, εάν η ΕΚΤ εξετάζει το «tapering» του QE. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια προοπτική» απάντησε ο Σινιόρι. «Το ερώτημα είναι πόσο θα επεκταθεί η προθεσμία που είχε δοθεί» επισήμανε.

Αντιμετωπίζοντας σταθερά χαμηλό πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ παρά τις προσπάθειες της, η ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσει το Δεκέμβριο αν θα παρατείνει τις αγορές ομολόγων ύψους 80 δισεκ. ευρώ μηνιαίως και μετά το Μάρτιο, έχοντας να εξισορροπήσει τη συρρίκνωση του κόστους με τις αυξανόμενες παρενέργειες του προγράμματος.

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…