Newsroom

Newsroom

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο – Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

Από κολώνα της ΔΕΗ εικάζεται ότι ξεκίνησε η φωτιά - Στόχος να οριοθετηθεί μέχρι το μεσημέρι

ΕΚ - Πυρκαγιά

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δύσβατη δασική περιοχή, με τους ισχυρούς ανέμους να κάνουν δύσκολη την κατάσβεσή της.

Μιλώντας στο Mega, ο δήμαρχος δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, ανέφερε πως στη διάρκεια της νύχτας οι άνεμοι κόπασαν και η φωτιά κρατήθηκε στα όριά της, ενώ έχουν ζητηθεί ενισχύσεις ώστε να οριοθετηθεί η πυρκαγιά μέχρι το μεσημέρι, καθώς υπάρχουν διάφορα μέτωπα που αναζωπυρώνονται ανάλογα με τη διεύθυνση του ανέμου.

Ο ίδιος σημείωσε πως εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί (Μακριά Πούντα, Λιμνιώνας, Αγία Κυριακή) και οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, όπου και παραμένουν μέχρι να είναι ασφαλές να επιστρέψουν.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, ο κ. Λυμπέρης υπογράμμισε: “Στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά δεν υπήρχε δυνατότητα ανθρώπινης παρουσίας και παρέμβασης. Εικάζουμε ότι είναι από κολώνα της ΔΕΗ”.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς σημειώθηκε χθες μια τραγωδία, καθώς πυροσβεστικό ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Πλάκας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες. Όπως εξήγησε ο κ. Λυμπέρης, το πλήρωμα του ελικοπτέρου επέλεξε να αντλεί νερό από τη θάλασσα, αντί για τη λιμνοδεξαμενή που υπάρχει στην περιοχή, και αυτό ίσως ήταν το μοιραίο λάθος, καθώς μια ξαφνική ριπή αέρα το έριξε στη θάλασσα.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…