Newsroom

Newsroom

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

5307919 1

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στη Σάμο, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα.

Ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γ. Στάντζος, μιλώντας στο Open περιέγραψε ένα μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς που συνεχίζει να καίει. Μάλιστα, τόνισε πως η φωτιά έχει συνέχεια «εκπλήξεις» καθώς βρίσκει κομμάτια βλάστησης και ξαναφουντώνει.

Όπως είπε, οι άνεμοι έχουν πέσει, η κινητοποίηση εθελοντών είναι μεγάλη, ενώ αναμένονται άλλα 26 πυροσβεστικά οχήματα.

Σημειεώνεται ότι αργά το βράδυ της Πέμπτης έφτασε προειδοποίηση της πολιτικής προστασίας μέσω του 112 για τους κατοίκους στις περιοχές Μυτιληνιών, Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων να είναι σε επαγρύπνηση εξαιτίας της φωτιάς.

Το απόγευμα της Πέμπτης η πυροσβεστική προχώρησε σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και σπιτιών που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς με τη συνδρομή του δήμου Ανατολικής Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνθηκαν συνολικά 210 άτομα, 168 από το ένα ξενοδοχείο και 42 από το δεύτερο.

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς

«Η εικόνα της πυρκαγιάς στη Σάμο είναι πλέον καλύτερη. Η περίμετρος της φωτιάς είναι μεγάλη, ενώ έχουμε διάσπαρτες μεμονωμένες εστίες. Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός τού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος από χθες το βράδυ βρίσκεται στο νησί, μαζί με τον Εθνικό Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιο Δημακογιάννη και συντονίζουν την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά είναι σε χαράδρα στην περιοχή Βουρλιώτες, ενώ οι άνεμοι φτάνουν τα 3 με 4 μποφόρ», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός του ΠΣ και προσθέτει: «Όσον αφορά το Κοκκάρι, δόθηκε εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους, αλλά, τελικά, δεν χρειάστηκε να φύγουν, αφού η φωτιά αντιμετωπίστηκε δραστικά».

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Βουρλιώτες, επιχειρούν αυτήν την ώρα συνολικά 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι αναμένεται να αφιχθούν ακτοπλοϊκώς στη Σάμο από τον Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…