Μαίνεται η κόντρα στη ΝΔ: «Δεν έχεις άδικο» λέει στον Δένδια ο Καραμανλής

Οι δύο πόλοι γίνονται ολοένα και πιο διακριτοί εντός της Νέας Δημοκρατίας

Οι διαφοροποιήσεις στη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο κάνουν για μια ακόμη φορά προφανή τον διαχωρισμό της παράταξης σε ακροδεξιά και κεντροδεξιά. 

Η πρόσφατη διαφοροποίηση του Νίκου Δένδια με την τοποθέτησή του κατά της Χρυσής Αυγής, που προκάλεσε ακόμα και το χειροκρότημα του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, φαίνεται να έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην Πειραιώς.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών, στον οποίο εξέθεσε τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα και το ιδεολογικό στίγμα του που ξεφεύγει από αυτό της κεντροδεξιάς. Η απάντηση του Κώστα Καραμανλή στον Νίκο Δένδια ήταν: «Νίκο, δεν έχεις άδικο», όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και παρά τις συνεχείς πιέσεις από το Μοσχάτο, αρνείται να διαψεύσει το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για το τηλεφώνημα.

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Καραμανλής συμμερίζεται τους προβληματισμούς Δένδια, για την ηγεμονία των ακροδεξιών συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη εντός ΝΔ, ο οποίος με την υιοθέτηση της ακροδεξιάς ρητορείας, απομακρύνοντας από τους κόλπους του κόμματος τους πιο κεντρώους ψηφοφόρους.

Ωστόσο, ο Νίκος Δένδιας διέψευσε νωρίτερα την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κώστα Καραμανλή, γράφοντας σε ανάρτησή του στο twitter ότι «Ούτε ότι είχα δίκιο ούτε ότι είχα άδικο μου είπε ο Κώστας Καραμανλής. Απλώς, δεν έτυχε να μιλήσουμε».

Βέβαια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έχει δώσει συνέχεια στο ζήτημα μετά την τοποθέτηση στη Βουλή, με τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «γκρουπούσκουλων», «εθνικιστικών κραυγών» και «λαϊκισμού». «Δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς. Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς πράγματι δεν αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες των βουλευτών. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπάρχουν κι άλλες τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούμε να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όμως υπάρχουν όρια.» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, προκαλώντας έντονη λογομαχία του ίδιου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις φωνές να ακούγονται ως το πεζοδρόμιο.

Το τεταμένο κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κορυφώθηκε με την αντιπαράθεση που είχαν μέσω social media ο Νίκος Δένδιας με τον γραμματέα της ΝΔ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Βρετανία: Συναγερμός στην Ευρώπη από διαρροή σε εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα

Βρετανία: Συναγερμός στην Ευρώπη από διαρροή σε εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια στο πιο επικίνδυνο εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα της Ευρώπης έχουν…

Βόλος: Μαθητές σχημάτισαν με τσάντες τα ονόματα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Βασίλη Μάγγου

Βόλος: Μαθητές σχημάτισαν με τσάντες τα ονόματα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Βασίλη Μάγγου

Σε μια ιδιαίτερη δημιουργική δράση προχώρησαν μαθητές και μαθήτριες από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου με…