Μαίνεται η φωτιά στην Πτολεμαΐδα, ανεπανόρθωτες ζημιές, από τύχη δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι (βίντεο+φώτος)

Μαίνεται κι αυτήν την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας (ΑΗΣ), ενώ ανεπανόρθωτες…

ptolemaida1

Μαίνεται κι αυτήν την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας (ΑΗΣ), ενώ ανεπανόρθωτες φαίνεται πως είναι οι ζημιές.

Συγκεκριμένα, από τον χώρο της 4ης μονάδας εξακολουθούν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο χώρο υπάρχουν εύφλεκτα υλικά που διατηρούν τη φωτιά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αναζωπυρώσεις, ενώ για την κατάσβεσή της συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο 13 οχήματα με 27 πυροσβέστες.

Ο τομεάρχης  λειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, Ανέστης Κεφαλάς υποστήριξε πάντως πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με τον ίδιο η 4η Μονάδα βρισκόταν εκτός λειτουργίας λόγω επισκευών τις τελευταίες τρεις μέρες κι αύριο Δευτέρα αναμενόταν να ενταχθεί ξανά στο σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι  12 άνθρωποι διακομίστηκαν στον νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, δίχως ωστόσο η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

Το σωματείο των εργαζομένων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» μιλά για  πρωτοφανή καταστροφή ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα. «Δυστυχώς ο κώδωνας του κινδύνου έκρουσε πολλάκις. Φθάσαμε στο κόκκινο πλείστες φορές. Βρεθήκαμε “με την ψυχή στο στόμα” ακόμα περισσότερες. Οι συνθήκες και τα γεγονότα υποδεικνύουν ξεκάθαρα την αυτονόητη ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην “Πτολεμαΐδα V”, εξαλείφοντας επισφαλείς συνθήκες και εξασφαλίζοντας ασφάλεια τροφοδοσίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων.