Newsroom

Newsroom

Μαίνεται η φωτιά στη Σάμο-Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη δασική πυρκαγιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες της Σάμου

5307919

Στις 8 το βράδυ η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου. Οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στη δημιουργία ισχυρού μετώπου στην περιοχή που είναι δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Προληπτικά, εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία και τρείς κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος. Από αέρος επιχειρούν αεροσκάφη και ελικόπτερα, ωστόσο η φορά των ανέμων ανησυχεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Το απόγευμα της Πέμπτης η πυροσβεστική προχώρησε σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και σπιτιών που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς με τη συνδρομή του δήμου Ανατολικής Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνονται συνολικά 210 άτομα, 168 από το ένα ξενοδοχείο και 42 από το δεύτερο.

Για την κατάσβεσή της από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στο έδαφος επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα αλλά και εθελοντές με πέντε οχήματα και βυτιοφόρα των Δήμων του νησιού. Ας σημειωθεί ότι στη Σάμο πνέουν άνεμοι εντάσεως 3 – 5 μποφόρ.

Με επείγουσα ανακοίνωση του ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, επειδή η πυρκαγιά πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, καλεί για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στην πόλη της Σάμου.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…